Konya’daki Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde flaş gelişme! Müge Anlı duyurdu

Konya'da işlenen ve 3 yıldır çözülemeyen Necla - Metin Büyükşen cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ele alınan cinayetin çözümü için, Jandarma Genel Komutanlığı, 10 kişilik özel bir ekip oluşturdu.

Konya’daki Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde flaş gelişme! Müge Anlı duyurdu

Yaklaşık 3 yıl önce, 54 yaşındaki Necla ile 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen, Konya'nın Karatay ilçesi İsmil Mahallesindeki evlerinde kar maskeli kişi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Çiftin üç çocuğundan biri olan Büşra Büyükşen o korkunç cinayetin tanığı oldu.

İKİ EVLAT DA ŞÜPHELİ KONUMUNDA

Yaşlı çift pompalı tüfekle evlerinde katledilirken, kızları Büşra da yanlarındaydı. Ölü taklidi yaparak cinayetten kurtulduğunu söyleyen Büşra, çelişkili ifadeleri ve cinayet anındaki davranışı ile olayın şüphelisi oldu. Diğer şüpheli ise aynı ilçede yaşayan evli ağabeyi Uğur Büyükşen ile eşi Betül Büyükşen'di. Cinayetten 20 gün önce Betül Büyükşen'in kayınpederi ile mehir yüzünden kavga edip onları evlerinden kovduğu iddia edildi.

"İKİSİ DE KARDEŞİM BEN NE YAPAYIM?"

Anne ve babası katledilen Dr. Osman Büyükşen ise yeniden Müge Anlı'ya başvurdu. 3 senedir çözülemeyen cinayetin failinin bulunmasını isteyen Dr. Osman Büyükşen, canlı yayında sinir krizi geçirdi. Müge Anlı'ya sarılarak ağlayan ve anne babasının katilini arayan doktor, "Şüphelilerin ikisi de kardeşim ben ne yapayım. Özel ekip kurulmasını istiyorum, ben dahil herkesi adam gibi sorgulayın. Herkes bana aynı şeyleri söylüyor, ben ne yapacağım Müge hanım? Siz söyleyin Allah aşkına. Ben bu dosyayı araştırmak için istifa etmek istedim de pandemi nedeniyle yapamadım." dedi.

SARILIP TESELLİ ETTİ

Bu sırada "Yapma" diyerek ağlamaya başlayan Anlı, duygusal anlar yaşayan Büyükşen'e sarılarak "Seni çok iyi anlıyoruz ve seni seviyoruz." dedi.

O KOMUTAN MESAJ GÖNDERDİ

Dünkü canlı yayında olay gün yaşananları anlatmak isteyen 2 kişi olduğunu belirten Müge Anlı, birinin o dönem orada er olarak çalışan kişi olduğunu ve röportaj verdiğini belirtirken, diğerinin de ifadesi alınmayan dönemin karakol komutanı Astsubay Cemil Aksoy olduğunu belirtti. Anlı, Aksoy’un gönderdiği mesajı okudu.

ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Bugün yaşanan flaş gelişmeyi de yine Müge Anlı duyurdu. Anlı, Jandarma Genel Komutanlığının, Necla ve Metin Büyükşen çiftinin öldürüldüğü olayın üzerindeki sır perdesinin aralanması için özel ekip kurduğunu açıkladı. Anlı, “Jandarma Genel Komutanlığı, 10 kişilik özel bir ekip kurdu. Türkiye’nin farklı illerinden bir araya gelen JASAT dedektifleri, bugünden itibaren soruşturmayı yürüten Konya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplere, Türkiye’nin konuştuğu çifte cinayetin çözümü için destek verecek. En kısa zamanda çözüme ulaşacağına inanıyoruz.” dedi.

Olayın aydınlatılmasını isterken harcadığı çabayla Türkiye’nin konuştuğu çiftin oğlu Osman Büyükşen ise bu gelişme üzerine, “Makul şeyler istedim. Sesimi duyurmak istedim. İnşallah bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde cinayetin çözümü için çaba harcanacaktır.” diye konuştu.

Haber Dairesi 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.