Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Irak’a Konya çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Duhok'taki saldırıya ilişkin olarak, “PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha böylece görmüş olduk.” dedi. Erdoğan, saldırı nedeniyle Konya’da yapılacak İslami Dayanışma Oyunları’ndan çekilme kararı alan Irak’a çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Irak’a Konya çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında soruları cevapladı. Erdoğan, Duhok'taki saldırıya ilişkin olarak, "Bu, PKK/YPG-PYD bunların alışılmış terör eylemlerinin bir benzeri. Buna biz yabancı değiliz. Tüm Amerikalılara, aynı şekilde Rusya tarafına, "Bakın bu durum böyle, oyuna gelmeyelim" dedik. Aynı şekilde bunu Iraklı dostlarımıza da ilettik. "Yaptığınız açıklamalara dikkat edin. Biz dostumuzla böyle bir duruma girmeyiz" dedik. Dert, Irak ve Türkiye arasındaki olumlu ilişkileri bozmak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı nedeniyle Konya’da yapılacak İslami Dayanışma Oyunları’ndan çekilme kararı alan Irak’a çağrı yaparak, “Irak bu kararından vazgeçmeli.” diye konuştu.

Erdoğan, "Konya'da yapılacak olan İslam Oyunları'na Irak'ın katılmaması konusunda açıklama yapmışlar. Üzüldüm. Irak böyle bir adımı atmamalı. Arkadaşlarımıza da söyledim Görüşün. Bu açıklamayı geri çeksinler." dedi.

Irak’ın, terör örgütü PKK'nın saldırıyı protesto etmek amacıyla Konya’da 9 Ağustos’ta başlayacak İslami Dayanışma Oyunları’ndan çekilme kararı aldığı bildirilmişti.

Konya’da bu yıl beşincisi düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’na 56 ülkeden 24 branşta üç bine yakın sporcu katılacak.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda sporcular; atıcılık, atletizm, basketbol, bisiklet, bocce, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk para-yüzme gibi dallarda yarışacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.