Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Konya’ya özel bir yer ayırdı, İslami Dayanışma Oyunlarının başarısına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası Konya açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç hafta aradan sonra Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya vurgusu yaptı.

Erdoğan, “Geride bıraktığımız hafta Konya’da 54 farklı ülkeden sporcuların iştirak ettiği 5. İslami Dayanışma oyunlarının açılışını yaptık. Azerbaycan Cumhurbaşkanı değerli kardeşim İlham Aliyev başta olmak üzere çok sayıda devlet ve hükümet başkanının açılışına katıldığı İslami Dayanışma Oyunlarının, sporun dostluğu ve kardeşliği birleştirici, bütünleştirici, tahkim edici vasfına katkıda bulunmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE TAKDİRİ HAK EDİYOR”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bugün yaptığı açıklamada, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda iyi organizasyon ve elde edilen birincilik için Türkiye'yi kutlayarak, "Oyunlara ev sahipliği yapmak o kadar kolay bir iş değildir. Türkiye bu konuda büyük takdiri hak ediyor." demişti.

2022/08/22/azerbaycan-cumhurbaskani-aliyevden-konya-aciklamasi.jpg

BAŞKAN ALTAY’IN AÇIKLAMASI

Konya’nın ev sahipliğinde 9-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’na 54 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katıldığını hatırlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, organizasyonu Konya’ya yakışır bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirmişti.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu.jpeg

“2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti ve 2023 Dünya Spor Başkenti unvanlarını taşıyan Konya’da böyle önemli bir organizasyonun gerçekleştirilmesi, hepimiz için büyük bir heyecan ve gurur kaynağı oldu.” diyen Başkan Altay, “Elhamdüllilah Konya olarak alnımızın akıyla oyunları tamamladık. Hoşgörü şehri Konya’nın misafirperverliğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olduk. Oyunlar süresince Konya adeta spora doydu ama bu bir başlangıç olacak. Şehrimizin spor altyapısına yapılan yatırımlarla inşallah sonraki yıllarda da böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmayı arzu ediyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

cumhurbaskani-erdogandan-konya-vurgusu-001.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.