Deprem bölgesinden Konya’ya 300’den fazla yaralı getirildi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde enkazlardan yaralı olarak kurtarılanlar farklı illerdeki hastanelere sevk ediliyorlar. Konya’ya şu ana kadar 300’den fazla yaralı depremzedenin getirildiği öğrenildi.

Deprem bölgesinden Konya’ya 300’den fazla yaralı getirildi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’nin dört bir yanından ve bir çok ülkeden bölgeye ulaşan ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, enkazdan bir can kurtarabilmek için var gücüyle çalışıyor.

Yaralı olarak kurtarılanlar ise deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan hastanelere kaldırılıyor. Konya da o illerden biri.

300'DEN FAZLA YARALI KONYA'YA GETİRİLDİ

Alınan bilgiye göre; depremin yaşandığı 10 ilden 300'ün üzerinde yaralı Konya'ya getirilerek çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Deprem bölgelerinde enkaz altından çıkartılan yaralı vatandaşlarımız, ambulanslar ve hava yoluyla getirildikleri şehirdeki hastanelerde tedavi ediliyor.

400 PERSONEL, 41 AMBULANS

Konya İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 400 personel deprem bölgesinde görev yapıyor. Bunlardan 70’inin doktor olduğu, ayrıca 41 ambulansın da farklı illerde görev aldığı öğrenildi.

deprem-2023.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.