Konya’ya deprem bölgesinden 290 bebek, çocuk ve yaşlı getirildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkan depremde arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkazdan çıkartılan, yakınlarına ulaşılamayan 290 bebek, çocuk ve yaşlı Konya’ya getirildi. Depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Konya’ya deprem bölgesinden 290 bebek, çocuk ve yaşlı getirildi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden oldu. Ekipler, ilk anlardan itibaren başlattığı arama kurtarma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor, zamana karşı yarış tüm hızıyla devam ediyor.

290 BEBEK, ÇOCUK VE YAŞLI KONYA’YA GETİRİLDİ

Enkazdan yaralı olarak kurtarılanlar farklı illerdeki hastanelere gönderilirken, yakınlarına ulaşılamayan bebek, çocuk ve yaşlılarla ilgili de ayrı bir çalışma yürütülüyor.

Edinilen bilgiye göre; deprem bölgesinde enkaz altından çıkarılan, kimsesi bulunmayan ve deprem kargaşasından kaybolan 200 bebek ve çocuk ile 90 yaşlı depremzede vatandaşımız; tedavi, bakım ve konaklama amacıyla Konya’ya getirildi.

aa-20230207-30210660-30210646-hatayda-yikilan-binalarda-arama-kurtarma-calismalari-suruyor.jpg

HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Hastaneler ve ilgili birimlerde misafir edilen depremzede çocuk ve yaşlı vatandaşlarımıza yapılması gereken her türlü yardım ve bakımın yapıldığı bildirildi. Getirilen depremzedelerle ilgili vatandaşlardan ayni hiç bir yardım istenmediği, yardım etmek isteyen vatandaşların AFAD tarafından açılan hesaplara nakdi yardımlarını yapabilecekleri bildirildi.

konyaya-deprem-bolgesinden-290-bebek-cocuk-ve-yasli-getirildi.jpg

BULUNAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ NASIL BİR YOL İZLENİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde yakınlarına ulaşılamayan çocuklar ile yaptığı açıklamada, "İlk olarak çocuk ile alakalı tutanak düzenlenerek çocuğun bulunduğu yer bilgisi kayıt altına alınıyor. Çocuk kendini ifade edebilecek durumdaysa; kendisi ve ailesi ile ilgili her bilgi ayrıntılı bir şekilde kayıt altına alınıyor. Çocuğun kardeşinin olması halinde mutlak suretle bir arada tutulmaları ve kayıtların her çocuk özelinde tutulması sağlanıyor. Çocuklara ilişkin bütün kayıtlar dijital ve fiziksel ortamda kayıt altına alınıyor. Çocuklar daha sonra kuruluşlarımıza yerleştiriliyor" denilmişti.

Vatandaşların deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklar için ALO 183 hattına, kolluk kuvvetlerine ya da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine başvurulabileceği kaydedilmişti.

konyaya-deprem-bolgesinden-290-bebek-cocuk-ve-yasli-getirildi-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.