Ekrem Karakaya cinayetinin birinci yılı! Dr. Ekrem Karakaya kimdir, nasıl öldü?

Doktor Ekrem Karakaya’nın Konya Şehir Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden tam bir yıl geçti. Şehit unvanı verilen Dr. Ekrem Karakaya, ölümünün birinci yılında Konya’da anılıyor.

Ekrem Karakaya cinayetinin birinci yılı! Dr. Ekrem Karakaya kimdir, nasıl öldü?

Takvimler 6 Temmuz 2022’yi gösterdiğinde Konya’dan gelen bir haber Türkiye’nin gündemine oturdu.

Konya Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), 7 Haziran’da kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde anjiyo ameliyatı sonrası yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın (58) ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı Konya Şehir Hastanesinde tabancayla vurarak öldürdü.

Akçay daha sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

Görevi başında cinayete kurban giden Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya (47), memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı ve şehitlik unvanı verildi.

Dr. Ekrem Karakaya’nın adı, Konya ve memleketi Kayseri’deki sağlık tesislerine verilerek yaşatıldı.

EKREM KARAKAYA CİNAYETİNİN BİRİNCİ YILI

Dr. Ekrem Karakaya, ölümünün birinci yılında Konya başta olmak üzere bir çok ilde anılıyor.

2022/07/07/konya-sehir-hastanesinde-dun-kardiyoloji-uzmani-dr-ekrem-karakaya-silahli-saldiri-sonucu-hayatini-kaybetmisti-olayin-yasandigi-klinigin-kapisina-cenazemiz-var-hasta-bakilmayacaktir-yazisi-asilarak-kapali-tutuldu.jpg

DR. EKREM KARAKAYA KİMDİR?

Dr. Ekrem Karakaya Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi. 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başlayan Ekrem Karakaya, 2020 yılında Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde göreve başladı, evli ve 2 çocuk babasıydı.

2022/07/07/konyada-oldurulen-dr-ekrem-karakaya-gozyaslari-arasinda-defnedildi-001.jpg

OLAY GÜNÜ NELER YAŞANDI?

Karakaya'nın uğradığı silahlı saldırıda ilk müdahaleyi yapanlardan biri olan Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Mustafa Tunç Solak, Karakaya'nın sadece doktorlar tarafından değil, hastaları tarafından da çok sevildiğini söyledi.

Doktor Karakaya'nın hastaneye sonradan geldiğini ve burada tanıştıklarını belirten Solak, "Ekrem hoca çok doğal bir insandı. Herhalde en büyük özelliği sürekli güler yüzlü olmasıydı. Onun gibi pozitif bir insan görmedim." dedi.

"HASTALARIYLA ACILARIMIZI PAYLAŞIYORUZ"

Solak, Karakaya'nın kaybının kendilerini çok üzdüğünü, hastanedeki hatırasını hep birlikte yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ekrem hocanın hastaları bize geliyor. Onlarla acılarımızı paylaşıyoruz. Onun varlığını her gün yanımızda hissetmek ve anısını yaşatmak istediğimiz için odasını kullanmak istemedik. Odasındaki çiçeklerini suluyoruz. Hiç çıkarmadığı ve sürekli taşıdığı steteskopunu da odasında muhafaza ediyoruz. Onun varlığını hissetmek bizim için çok önemli. Üzgünüz ama en azından bu odayı yaşatarak, biraz olsun arkadaşımızı anıyor, özlemimizi gidermeye çalışıyoruz."

2022/10/18/ekrem-karakayanin-vuruldugu-gun-konya-sehir-hastanesinde-neler-yasandi.jpg

“CİNAYETTEN 5 DAKİKA ÖNCE GÖRÜŞTÜK”

Solak, Ekrem Karakaya ile silahlı saldırıdan 5 dakika önce görüştüklerini ve bir süre sohbet ettiklerini de anlattı.

Silahlı saldırıdan hemen sonra hastaların güvenliğini sağlayıp Karakaya'nın odasına koştuğunu anlatan Solak, "İlk başta inanılmaz üzüldüm. Üzerimizdeki şoku atlattıktan sonra diğer doktor arkadaşlarla hem hocamıza hem de vuran kişiye müdahale ettik. Daha sonra ameliyata alındılar ama ikisi de hayatını kaybetti." diye konuştu.

2022/10/18/ekrem-karakayanin-vuruldugu-gun-konya-sehir-hastanesinde-neler-yasandi-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.