Gençlere müjde! Konya’da ücretsiz ulaşım imkanı

Konya’da üniversiteler 2 Ekim Pazartesi günü açılacak. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kayıt yaptıran öğrencilere 10 gün boyunca otobüs ve tramvaylardan ücretsiz yararlanma imkanı sundu.

Gençlere müjde! Konya’da ücretsiz ulaşım imkanı

Konya’da üniversiteler 2 Ekim Pazartesi günü açılacak, öğrenciler uzun bir aradan okulla buluşacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, geçen yılki uygulamayı bu sene de devam ettiriyor. Konya üniversitelerine bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler, toplu ulaşım araçlarında kullandıkları öğrenci kartları ile Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün ücretsiz faydalanabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl ilk kez Konya üniversitelerine kayıt yaptıran öğrencinin kartını indirimli Konyakart olarak tanımlamıştı. Aynı uygulama 2023-2024 öğrenim döneminde de sürecek.

Öğrenciler kartlarını ilk kullandıkları andan itibaren 10 gün boyunca otobüs ve tramvayları ücretsiz kullanabilecek.

genclere-mujde-konyada-ucretsiz-ulasim-imkani.jpg

Ücretsiz abonman süresi dolduğunda öğrenciler konyakart.konya.bel.tr adresinden yükleme yaparak indirimli öğrenci tarifesinden kullanıma devam edilebilecek.

genclere-mujde-konyada-ucretsiz-ulasim-imkani-001.jpg

TÜRKİYE’DE ÖĞRENCİYE EN UCUZ ULAŞIM İMKANI SUNAN ŞEHİR KONYA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay daha önce yaptığı açıklamada, Konya’da otobüslerin neredeyse günde 100 bin kilometre yol yaptığını, buna rağmen Türkiye’de öğrenci biletinin en ucuz olduğu şehrin yine Konya olduğunu söylemişti.

Altay, “Şu an itibariyle Konya’da öğrenci bileti 4 lira. Ankara, İstanbul, İzmir ve benzeri Büyükşehirlere göre neredeyse yarı fiyatına öğrenci kardeşlerimizi toplu ulaştırma imkanından faydalandırıyoruz.” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.