İşte Konya’da 2 yeni hastanenin yapılacağı yerler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 2 büyük hastane Konya’da nereye ve ne zaman yapılacak? İşte o alanlar.

İşte Konya’da 2 yeni hastanenin yapılacağı yerler

Konya, dün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde 3 bakanla Konya’ya geldi, yolda ve alanda yüz binler onu coşkuyla karşıladı.

MÜJDELERİ BİRBİRİ ARDINA SIRALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya’ya yine eli boş gelmedi, müjdeleri birbiri ardına sıraladı. Konya Meram’da 2 yeni hastane daha yapılacağını duyuran Erdoğan, “Konya’mıza 2 önemli sağlık tesisi daha kazandıracağız. İlki Meram’ın Ateşbazı Veli Mahallesi'nde yapılacak olan 500 üniteli Eğitim Araştırma Hastanesi. Diğeri ise bin yatak kapasiteli Meram Millet Bahçesinin karşısındaki Dutlukır bölgesinde inşa edilecek şehir hastanesi konseptindeki hastane. Her iki sağlık tesisini de şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

2024/03/17/cumhurbaskani-erdogan-konyada-konustu-mujdeler-verdi.jpg

AYRINTILARI BAKAN KOCA VERDİ

Şehrin 2 yeni dev yatırımına ilişkin detayları ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Türkiye'de öncelikle 5 ilde Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılmasını planladıklarını, bunlardan birini de Konya’da kuracaklarını belirten Bakan Koca, 500 ünitli hastanenin yapılacağı yeri de verdi. Koca’nın açıklamasına göre yeni hastanenin yapılacağı yer, Meram’da yeni açılan Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde, Ateşbaz-ı Veli Türbesinin hemen karşısında.

iste-konyada-2-yeni-hastanenin-yapilacagi-yerler.jpg

Bu yeni hastane ile özellikle üniversite hastanelerindeki yoğunluğun azaltılması, ayrıca vatandaşların bekleme süresinin kısaltılması amaçlanıyor.

agiz-ve-dis-sagligi.jpg

KONYA’YA 2. ŞEHİR HASTANESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim ve sevdam" dediği şehir hastaneleri projesi kapsamında Türkiye’nin ilk şehir hastanelerinden biri 2020 yılında Konya’da hizmete girmişti. 1250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesi, açıldığı günden bu yana 8 milyon kişiye poliklinik ve acil hizmeti verdi. Hızla büyüyen Konya’da benzer bir hastane daha yapılacak.

1000 yatak kapasiteli şehir hastanesi konseptinde inşa edilecek yeni hastane, Meram Millet Bahçesi'nin karşısında Dutlukır bölgesinde bulunan askeri alanda yapılacak.

iste-konyada-2-yeni-hastanenin-yapilacagi-yerler-001.jpg

İHALE YAKIN ZAMANDA YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meram Şehir Hastanesinin bu yıl içinde yatırıma alındığını, çok yakın zamanda yatırım ihalesine de başlanacağını söyledi.

iste-konyada-2-yeni-hastanenin-yapilacagi-yerler-003.jpg

iste-konyada-2-yeni-hastanenin-yapilacagi-yerler-002.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum