Karatay’da Hasan Kılca ile yola devam

AK Parti’nin Konya ilçe belediye başkan adayları listesine Haber Dairesi ulaştı. Son seçimde yüzde 77 oy alarak Karatay Belediye Başkanı seçilen Hasan Kılca, yeniden başkan adayı oldu. Peki, Hasan Kılca kimdir, yatırımları neler? İşte tüm detaylar.

Karatay’da Hasan Kılca ile yola devam

31 Mart Mahalli İdareler Seçimine kısa bir süre kala adaylar da netleşmeye başladı. Merakla beklenen AK Parti'nin Konya ilçelerindeki belediye başkan adayları da belli oldu.

Mevcut Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Karatay Belediyesi’nden yeniden aday gösterildi. Peki, Hasan Kılca kimdir, ilçeye yaptığı yatırımlar ve hizmetler neler? İşte ayrıntılar…

HASAN KILCA KİMDİR?

1970 yılında Konya’da doğan Hasan Kılca, Harmancık İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra hafızlık eğitimini tamamladı. 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayarak bir süre serbest avukat olarak çalışan Kılca, 1997 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nde avukat olarak göreve başladı.

Başkan Kılca, 2000 - 2002 arasında 2 yıl boyunca 28 Şubat mağdurlarının o dönemde savunuculuğunu yapan HUDER’in Konya Şubesi Başkanlığını yaptı, 2002 yılında 1. Hukuk Müşavirliği, 2016 yılında ise Genel Sekreterlik görevlerine getirildi.

karatayda-hasan-kilca-ile-yola-devam.jpg

1.Hukuk Müşavirliği ve Genel Sekreterlik görevlerini yürütürken eş zamanlı olarak;

2005 - 2010 arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Ağaç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2010 - 2018 arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2012 - 2018 arasında Konya Bilim Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 2013 - 2018 arasında Konya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği görevlerini yürüttü.

Hasan Kılca, 2014 yılında açılışı yapılan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK desteğiyle kurulan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin tüm araştırma, inceleme ve projelendirme çalışmalarına bizzat katıldı ve öncülük etti.

karatayda-hasan-kilca-ile-yola-devam-008.jpg

2012 yılında yasalaşan 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu çalışmalarına Konya Büyükşehir Belediyesi adına TBMM’de fiilen katılarak kanunun hazırlanmasına katkı sağlayan Başkan Kılca, sonrasında yasa gereği Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına alınan Konya’nın 31 ilçesine hizmet götürülmesinde koordinatörlük yaparak aktif rol aldı. 16 yıl kesintisiz olarak Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliğini yürüttü.

Kılca, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi’nde, Yerel Yönetimler’le ilgili konularda, Belediyelerin, Bağlı İdarelerin, İştiraklerin yöneticilerine ve personeline uzun yıllar eğitimler verdi. Aynı zamanda, Kamu İhale Uzmanı olarak mahkemelerde Bilirkişilik yaptı. Yeşilay, Kızılay dahil toplum yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri ve görevleri devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Başkan Kılca, 2018 yılının Kasım ayında Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek AK Parti’den Karatay Belediye Başkanlığı’na aday olan Kılca, 2019 Mart seçimlerinde yüzde 77 oy alarak Karatay Belediye Başkanı seçildi.

BAŞKAN KILCA BAŞKANLIĞINDA KARATAY YATIRIMLARI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldiği günden itibaren ilçeye birçok alanda yatırım gerçekleştirdi. Kılca, başta Obruk Hanı Restorasyonu, RoboKaratay, Lavanta Bahçesi ve Karatay Termal Tesisi olmak üzere çok sayıda ilçeye değere katan projeleri hayata geçirdi.

karatayda-hasan-kilca-ile-yola-devam-009.jpg

Karatay Belediye Başkanı Kılca, ilçeye kattığı yatırımlar yanı sıra öğrenci ve sporcularla da yakından ilgilendi. Karatay Belediyespor’un istikrarı ve başarısı vatandaşlar tarafından takdir topladı.

karatayda-hasan-kilca-ile-yola-devam-003.jpg

Karatay Belediyesi öğrencileri de yalnız bırakmadı. KTO Karatay Üniversitesi ile Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle, ilçe genelindeki üniversite adaylarına yönelik olarak ücretsiz TYT Deneme Sınavı gerçekleştirildi.

Karataylı yüzlerce üniversite adayı, Haziran ayında yapılacak sınav öncesinde hazırlıklarında geldikleri son aşamayı sınamış oldu.

karatayda-hasan-kilca-ile-yola-devam-002.jpg

KARATAY BELEDİYESİ’NİN 2024 BÜTÇESİ HAZIR

Karatay Belediyesi’nin 2024 Bütçesi, Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi ve 5 milyar TL olarak belirlendi. 2019’dan bu yana bütçesini yüzde 1513 oranında artırmayı başaran Karatay Belediyesi, 2024 bütçesinin yüzde 77,6’sını yatırımlara ayırdı.

Karatay Belediyesi, hayata geçirdiği bütün hizmet ve yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla yaptı. Hiçbir kuruma veya şahsa borçlanmayan Karatay Belediyesi’nin faiz giderleri de bulunmuyor.

karatayda-hasan-kilca-ile-yola-devam-007.jpg

ADAY TANITIM TOPLANTISI NE ZAMAN?

AK Parti’nin Konya ilçe belediye başkan adayları Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın katılımıyla gerçekleşecek programda kamuoyuna sunulacak. 2 Şubat Cuma günü Selçuklu Kongre Merkezinde saat 17.00'de düzenlenecek program ile ilçe belediye başkanları tanıtılacak.

karatayda-hasan-kilca-ile-yola-devam-005.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.