Mustafa Kavuş, AK Parti döneminde Meram tarihine imzasını attı

AK Parti Konya İlçe Belediye Başkan adaylarının isimleri günlerdir merakla bekleniyordu. Haber Dairesi herkesin merak ettiği o listeye ulaştı ve bu sabah yayınladı. Listede ismi bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tarihe geçti.

Mustafa Kavuş, AK Parti döneminde Meram tarihine imzasını attı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Uğur İbrahim Altay ismini duyuran AK Parti’de merkez ve diğer ilçelerin adayları merakla bekleniyordu.

Haber Dairesi günlerdir üzerinde çalışılan listeye bugün ulaştı ve ilk yayımlayan kuruluş oldu.

MERAM’DA BAŞKAN KAVUŞ TARİHE GEÇTİ

Listede ismi bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçe tarihine geçti. Kavuş, AK Parti iktidarları döneminde Meram’da ikinci kez belediye başkanlığına aday gösterilen ilk isim oldu.

2004 - 2009 yılları arasında AK Parti’den ilk kez Refik Tuzcuoğlu’nun başkanlık yaptığı Meram’da, bir sonraki dönem; 2009 - 2014 yıllarındaki 5 yıllık dönemde başkanlık koltuğunda oturan isim de Serdar Kalaycı oldu. 2014 – 2019 yılları arasında Fatma Toru Meram Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü.

mustafa-kavus-ak-parti-doneminde-meram-tarihine-imzasini-atti.jpg

2019 yılındaki seçimlerde aday gösterilen ve büyük başarıya imza atarak seçilen Mustafa Kavuş, 2024 yılında yapılacak seçimlerde yeniden aday listesine ismi yazılan Meram’ın tek başkanı oldu.

mustafa-kavus-ak-parti-doneminde-meram-tarihine-imzasini-atti-001.jpg

“İYİ İLETİŞİM KURMAK BAŞARININ ANAHTARI”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kısa süre önce Haber Dairesi ekibiyle yapılan bir röportajında şunları söylemişti:

2004 yılında büyükşehir belediyesine başladım. 15 yıl sürdü. AK Parti’nin ilk belediye başkanı Tahir Akyürek Bey’in döneminde başladık. Murat Kurum Bey bakan oluncaya kadar devam etti. Murat Kurum Bey'in Bakanlığında da onun ilk danışmanı olanlardan birisiydim. Daha sonra bir yol açıldı. Kendi şehrimize dönüp kendi ilçemizde belediye başkanlığı yapmak nasip oldu. Halkımız da teveccüh edip desteğini verince yaklaşık 5 yıldır da bu görevi yerine getiriyorum.

Şu anda yaptığımız işi, belediye başkanlığını düşündüğümüz zaman geçmişteki esnaflıktan ve iş hayatından getirdiğim çokça birikimin faydasını görüyorum. İdarecilikle ve yöneticilikte benim için birer kılavuz oluyor bu tecrübeler. En büyük avantajım tezgahtarlıktan beri esnaf olarak yetişmiş olmam. Hemşerilerimizle iletişim kurarken onları çok daha iyi anladığımı düşünüyorum. Onlar da siz anlıyor. Ben “15 tane yabancı dilim var” diye bahsederim her zaman. Yabancı dili kast etmiyorum tabi, halkın her kesiminin dilinden, duygusundan bahsediyorum. Hacı amcayla da, hacı teyzeyle de konuşurum, rockçısıyla, metalcisiyle de konuşabilirim. Yani farklı kültürlerde yetişmiş farklı insanların hepsiyle aynı dili konuşabiliyorum ve onların ne istediğini, ne beklediğini anlayabiliyorum. İyi iletişim kurduğunuz zaman başarısız olmak da işin açıkçası çok zor. Allah da yardım etti. En çok istediğim şeylerden biri, içinde bulunduğum toplumda, komşuların, akrabalarımızın arasında, ilçemde, ilimde iyi bir insan olarak anılmak. Yaptıklarınız gelir geçer ama iyi anılmak her zaman sizin üzerinde durur ve ölürken de insanlar şahitlik eder. “Biz onu iyi bilirdik” cümlesi sizin ne kadar çok çalıştığınızdan öte toplumda bıraktığınız izle ilgili. Elhamdülillah, bu konuda epey yola kat ettiğime inanıyorum. Kiminle tanışsak, kiminle görüşsek, farklı kesimlerden farklı zihniyetten insanlarda bile güzel iz bıraktığımızı görüyorum. Bu benim için bir şükür sebebi.”

mustafa-kavus-ak-parti-doneminde-meram-tarihine-imzasini-atti-002.jpg

MUSTAFA KAVUŞ KİMDİR?

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Öğrenim hayatına Ali İhsan Dayıoğlugil İlkokulu'nda başladı, orta ve lise öğrenimini ise Konya İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. 1995 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü başarıyla tamamlamasının ardından Selçuk Üniversitesi Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi aldı. Mustafa Kavuş, eğitim hayatının yanı sıra küçük yaştan itibaren iş hayatı tecrübesi kazanmaya çalıştı. Tekstil, yayınevi ve gıda sektörlerinde işletmecilik ve yöneticilik yaptı.

Tüm bu çalışmalarının yanında siyasete de ilgi duyan Mustafa Kavuş, AK Parti ile başladığı siyasi yaşamında 2001-2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptı. Siyasi tecrübesini 2003-2005 yıllarında İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sürdüren Kavuş, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.

mustafa-kavus-ak-parti-doneminde-meram-tarihine-imzasini-atti-003.jpg

2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığına getirilen Kavuş, 2006’da Teftiş Kurulu Müfettişliği’ne atandı. 2009 yılında getirildiği Teftiş Kurulu Başkanlığını 2018 yılına kadar sürdürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak görev yapmakta iken aday adaylığı başvurusu için istifa etti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Meram Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kavuş, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterildi.

Kavuş, evli ve iki çocuk babası.

mustafa-kavus-ak-parti-doneminde-meram-tarihine-imzasini-atti.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum