Kemal Kılıçdaroğlu, ülke dediği Konya için yeni hayal kurdu

Üst üste aldığı seçim yenilgileri nedeniyle koltuğu sallanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hollanda'dan büyük bir ülke' dediği Konya için iddialı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Konya alınmayacak yer değil.” ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ülke dediği Konya için yeni hayal kurdu

CHP, yerel seçimler yaklaşırken İstanbul ve Ankara'yı kaybedeceği neredeyse kesinlik kazanmışken gözünü Konya'ya dikti.

Seçim yenilgileri nedeniyle koltuğu sallanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Ahlatlıbel’de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, 2019’da Millet İttifakı çatısı altında CHP’nin kazandığı belediyelerde yine CHP’li isimlerin aday gösterileceğini söyleyerek İYİ Parti ile işbirliği kriterinin ne olabileceğine dair ilk kez konuştu:

“CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları vardır, devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım.”

AKŞENER'İN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERMEDİ

Meral Akşener’in eleştirilerine cevap vermeyen Kılıçdaroğlu "Öyle bir algı yaratılıyor ki sanki biz sabah akşam kavga ediyoruz. Yok öyle bir şey. Konuşuyoruz birbirimizle. Kanlı bıçaklı gibi bir şey yok" dedi.

“KONYA ALINMAYACAK YER DEĞİL”

Yerel seçim için iddialı konuşan Kılıçdaroğlu, "Konya da alınmayacak yer değil. İyi bir aday bulursak, başarabiliriz." ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kemal Kılıçdaroğlu'na cevabı sosyal medya üzerinden Hazreti Mevlana'nın sözüyle verdi.

Başkan Altay, "Mevlânâ Hazretleri der ki: Tamah, insanı sağır ve kör eder. Ama artık ömür ziyan olmuştur. Artık yol uzak, vakit geçtir." ifadelerini kullandı.

“PEKİ BUNDAN KONYA’NIN HABERİ VAR MI?”

Geçtiğimiz günlerde de CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimler için “Bu sefer Konya’yı bile alacağız,” demiş, kapak niteliğinde cevap Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan gelmişti. Altay, “Peki bundan Konya’nın haberi var mı?” ifadesini kullanmıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.