Konya Barosu’ndan doktora silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Konya Barosu, İstanbul’da öldürülen avukat ve Konya’da görevi başındayken katledilen doktor ile ilgili açıklaması yaptı. Başkan Mustafa Aladağ, “Öfkemiz tarif edilemez. Avukatların ve doktorların sistematik şekilde hedef gösterilmesini reddediyoruz” dedi.

Konya Barosu’ndan doktora silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Konya Borusu, İstanbul’da öldürülen avukat Servet Bakırtaş ve Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başındayken güvenlik görevlisi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Dr. Ekrem Karakaya ile ilgili Adliye Binası önünde basın açıklaması yaptı.

Dün İstanbul’da meslektaşının, bürosunda görevi başında, avukatı anlaşmazlığın tarafı olarak gören çağ dışı bir zihniyet tarafından katledildiğini belirten Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, “Öfkemiz ve kederimiz tarif edilemez. Avukatların ve doktorların sistematik bir şekilde hedef gösterilmesini reddediyoruz. Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan ötede, bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır” dedi.

“KATİL ZANLISINI DA BİR AVUKAT SAVUNACAK”

Bildiri yayınlamak ve yas tutmaktan bıktıklarını belirten Aladağ, “Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor. Her bir avukatın ölümünün bir ‘toplumsal ders’ olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatılmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecelli etmesi için bu mesleği yapıyoruz. Savunma olmaz ise yargılama olamaz. Şimdi bir özel müdafi olamazsa, bu katil zanlısını da ‘bir avukat’ savunacak” diye konuştu.

konya-barosundan-doktora-silahli-saldiriya-iliskin-aciklama.jpeg

“HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

İstanbul’daki avukat öldürülmesi olayının hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirten Aladağ, “Dün yine, Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında aynı zihniyetin ürünü olan menfur bir saldırı sonucu katledilen sağlık çalışanı doktor Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.” dedi.

konya-barosundan-doktora-silahli-saldiriya-iliskin-aciklama-001.jpeg

KONYALI ŞEHİDİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Pençe Kilit Harekatı’nda Konyalı Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca’nın şehit düştüğünü belirten Aladağ, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

 

konya-barosundan-doktora-silahli-saldiriya-iliskin-aciklama-002.jpeg

konya-barosundan-doktora-silahli-saldiriya-iliskin-aciklama-003.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.