Konya Büyükşehir 42 bin çocuğa ilk oruç hediyesi verecek! Başvuru nasıl yapılacak?

Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz yıl 20 bin çocuğa ilk oruç hediyesi veren belediye, 2021 yılı Ramazan ayında sayıyı 42 bine çıkardı. (İlk oruç hediyesi başvurusu nasıl yapılacak, hangi yaş grubu alabilecek?)

Konya Büyükşehir 42 bin çocuğa ilk oruç hediyesi verecek! Başvuru nasıl yapılacak?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl Ramazan ayında 42 bin çocuğa ilk oruç hediyesi vereceklerini duyurdu. Peki Konya Büyükşehir Belediyesinin 42 bin çocuğa Ramazan hediyesi nasıl verilecek? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

MÜJDEYİ BAŞKAN ALTAY VERDİ

Çocuklara ilk oruç hediyesi dağıtımına dair detayları, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında verdi. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında güzel bir uygulamayı başlattıklarını belirten Altay, 7 ve 10 yaş arasındaki çocukları ilk oruç hediyesi verdiklerini ifade etti.

2021 YILI RAMAZAN AYINDA 42 BİN ÇOCUĞA İLK ORUÇ HEDİYESİ

Geçen yıl çok yoğun bir talep olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Geçen yıl 20 bin olan sayıyı bu yıl 42 bine çıkartıyoruz. Ramazan’ın çocuklarımızın zihninde bir hatıra bırakmasını amaçlıyoruz. 42 bin çocuğumuza ilk kez oruç tuttuklarını beyan ettiklerinde onlara Konyalılar adına bir hediye göndermeyi planlıyoruz.” dedi.

42 BİN ÇOCUĞA İLK ORUÇ HEDİYESİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Peki, Konya Büyükşehir Belediyesinin 42 bin çocuğa ilk oruç Ramazan hediyesi nasıl verilecek? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, başvuru ve dağıtıma ilişkin ayrıntıları, Ramazan ayı içerisinde vatandaşlarla paylaşacaklarını söyledi.

İLK ORUÇ HEDİYESİNİ KİMLER ALABİLECEK?

İlk bilgilere göre, ilk oruç hediyesi geçen yıl olduğu gibi 7-10 yaş aralığındaki ilk defa oruç tutan 42 bin çocuğa verilecek. Konya’nın 31 ilçesinden de katılım sağlanabilecek. Başkan Uğur İbrahim Altay, duyuruyu, “İlk oruç satın alma geleneği devam ediyor. 7-10 yaş arası ilk defa oruç tutacak 42 bin çocuğumuzun orucunu, hediyelerle satın alıyoruz.” afişiyle yaptı.

Hediye almak için başvuru detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İLK ORUÇ HEDİYESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

konya-buyuksehir-42-bin-cocuga-ilk-oruc-hediyesi-verecek-basvuru-nasil-yapilacak.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
318 Yorum