Altın 6713.15
BIST 12433.5
Dolar 44.3182
Euro 50.8199
Sterlin 59.1002

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Suriye’de iftar verdi

Ramazan ayının bereketini ve kardeşlik ruhunu sınırların ötesine taşımayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, her akşam Suriye'nin Şam, Hama ve Humus şehirlerinde iftar yemeği verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Suriye’de iftar verdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Suriye’nin Şam, Hama ve Humus şehirlerinde iftar programları düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının bereketini ve kardeşlik ruhunu sınırların ötesine taşımak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Suriye’de anlamlı iftar organizasyonları gerçekleştirdiklerini söyledi.

konya-buyuksehir-belediyesi-ramazan-ayi-boyunca-suriyede-iftar-verdi

“İFTAR SOFRALARINA 60 BİN KİŞİ KATILDI”

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu mübarek ayda, Suriye’nin Şam, Hama ve Humus şehirlerinde 7’den 70’e her kesimden insanla aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Altay, “Suriye’de yaşanan tüm zorluklara rağmen birlik ve beraberlik ruhunun dimdik ayakta olduğunu gördük. Ramazan boyunca kurduğumuz gönül sofraları; yetimler, öksüzler ve ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere geniş bir kesimi kapsadı. Camilerde, kamplarda ve çeşitli salonlarda kurduğumuz iftar sofralarına 60 bin kişi katılarak, bu mübarek günlerin paylaşma ve dayanışma ruhunu en güçlü şekilde yansıttı” diye konuştu.

konya-buyuksehir-belediyesi-ramazan-ayi-boyunca-suriyede-iftar-verdi

Ramazan’ın bereketinin paylaştıkça çoğaldığını dile getiren Başkan Altay, “Kurulan her sofrada sadece yemek değil; umut, dua ve kardeşlik de paylaşıldı. Aynı ezanın yankılandığı, aynı duaya ‘âmin’ denilen bu topraklarda kardeşlerimizin yanında olmak bizim için büyük bir sorumluluktu. Konya olarak bu sorumluluğu yerine getirmenin sevincini duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, nerede bir ihtiyaç sahibi varsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da oraya ulaşmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

konya-buyuksehir-belediyesi-ramazan-ayi-boyunca-suriyede-iftar-verdi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.