Konya Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılış tarihi belli oldu

Adalet Bakanlığı tarafından kurulan Konya Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılış tarihi belli oldu. 13 Mart itibariyle artık çocuk teslimi icra eliyle yapılmayacak. İşte Konya'da açılacak iki Çocuk Görüşme Merkezi ile ilgili ayrıntılar.

Konya Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılış tarihi belli oldu

Konya Çocuk Görüşme Merkezi, 13 Mart 2023 tarihi itibariyle açılıyor.

Alınan bilgiye göre; Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik sonrası bugüne kadar 57 il ve 356 ilçede faaliyete başlayan Çocuk Görüşme Merkezlerine Konya Çocuk Görüşme Merkezi ve Selçuklu Çocuk Görüşme Merkezi de katılacak.

Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasında yeni dönem 13 Mart 2023 tarihi itibarı ile Konya’da da başlıyor.

Daha önce icra müdürlükleri tarafından yapılan Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına ilişkin işlemler, bundan böyle Konya Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Çocuk Görüşme Merkezlerinde yerine getirilecek.

konya-cocuk-gorusme-merkezinin-acilis-tarihi-belli-oldu.jpeg

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Peki, süreç nasıl işleyecek? Edinilen bilgiye göre; uygulamadaki yetkili müdürlük, çocuğun ikamet ettiği il/ilçe Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri olacak.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların Çocukla Kişisel İlişki veya Çocuk Teslimine dair mahkeme ara kararı veya karar (kesinleşme şerhi ile birlikte) kimlik fotokopisi ve dilekçe ile Konya Adalet Sarayı B Blok 3. kat Konya Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

Başvurular ve yapılacak işlemler ücretsiz olacak.

Vekil ile yapılacak başvurularda diğer evraklara ilaveten vekalet ibrazı istenecek.

konya-cocuk-gorusme-merkezinin-acilis-tarihi-belli-oldu-001.jpeg

Başvuru sonrası müdürlük uzmanları tarafından taraflarla iletişim kurulup Çocuk Görüşme Merkezlerinde Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki için süreç başlatılacak.

Teslim yükümlüsünden çocukla birlikte belirlenen teslim mekanına gelmesi istenecek. Hak sahibi de buraya gelerek çocuğunu uzman veya öğretmenden bu teslim mekanında teslim alabilecek.

Aynı şekilde hak sahibinden de kişisel ilişki takviminin sonunda çocuğu bu teslim mekanına getirmesi istenecek. Diğer ebeveyn çocuğunu bu teslim mekanından aynı şekilde alabilecek.

Taraflar, kendileri istemedikçe ve çocuğun üstün yararı gerektirmedikçe, zorunlu hâller dışında yüz yüze getirilmeyecek.

Mahkemece bu hususta karar verilmiş olması durumunda kişisel ilişki iletişim araçlarıyla da bu merkezde gerçekleştirilebilecek.

konya-cocuk-gorusme-merkezinin-acilis-tarihi-belli-oldu-002.jpeg

Tarafların Aile Mahkemesi tarafından verilen kişisel ilişki tesisi kararına uymamaları halinde, velayetin değiştirilmesinin gündeme gelebileceği ve ayrıca şikâyet üzerine üç günden on güne kadar disiplin hapsi ile cezalandırılabileceği hatırlatılacak.

konya-cocuk-gorusme-merkezinin-acilis-tarihi-belli-oldu-003.jpeg

KONYA ÇOCUK GÖRÜŞME MERKEZİ VE SELÇUKLU ÇOCUK GÖRÜŞME MERKEZİ NEREDE?

Konya’da iki adet Çocuk Görüşme Merkezi oluşturuldu. Konya Çocuk Görüşme Merkezi Karatay Belediyesi Hamzaoğlu Anaokulu, Selçuklu Çocuk Görüşme Merkezi ise Selçuklu Anaokulu olarak belirlendi ve buna uygun olarak düzenleme yapıldı.

konya-cocuk-gorusme-merkezinin-acilis-tarihi-belli-oldu-004.jpeg

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir

Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik kapsamında Adalet Bakanlığımız tarafından 57 il ve 356 ilçemizde faaliyete geçirilen Çocuk Görüşme Merkezlerine, KonyaÇocuk Görüşme Merkezi (Adres: Karatay Belediyesi Hamzaoğlu Anaokulununda, Hamzaoğlu Mahallesi, Azık Sokak No: 4 Karatay / KONYA) ve Selçuklu Çocuk Görüşme Merkezi (Adres: Selçuklu Anaokulu’nda, Sakarya Mahallesi, Ahmet Kabaklı Caddesi, No: 27 Selçuklu / KONYA) de katılacak olup Konya ilimizde Adalet Bakanlığı ile Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile oluşturulan söz konusu merkezler 13.03.2023 tarihinde faaliyete başlayacaktır. Daha önce icra müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına ilişkin işlemler, 13.03.2023 tarihi itibarıyla Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından söz konusu Çocuk Görüşme Merkezlerinde yerine getirilecektir.”

konya-cocuk-gorusme-merkezinin-acilis-tarihi-belli-oldu-005.jpeg

konya-cocuk-gorusme-merkezinin-acilis-tarihi-belli-oldu-006.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum