Konya Dr. Ekrem Karakaya’yı andı

Konya'da geçen yıl görev yaptığı hastanede bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu görevi başında şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya, ölüm yıl dönümünde Konya Şehir Hastanesi'ndeki odasında anıldı.

Konya Dr. Ekrem Karakaya’yı andı

Cinayete kurban giden Dr. Ekrem Karakaya'nın mesai arkadaşları, Konya Şehir Hastanesi'ndeki odasının önünde bir araya gelerek, odasına çiçek bıraktı.

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, burada yaptığı konuşmada, üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen olayın acısının hala yüreklerinde sıcak olduğunu söyledi.

Karakaya'nın odasını onun anısına, çalıştığı günkü haliyle koruduklarını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Kendisini rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum, mekanı cennet olsun. Sağlık çalışanları gece gündüz demeden vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, acılarını dindirmek, hayatlarını kurtarmak için çalışıyorlar, gayret ediyorlar. Ekrem kardeşimiz de birçok canın kurtulmasına vesile olan, görevinin aşığı bir kardeşimizdi. Görevi başında şehit edildi. Rabbim rahmet eylesin, bu acıları bir daha yaşatmasın. Odasına el süresimiz gelmiyor. Hatırasını yaşatmayı arzu ediyoruz, eşyaları olduğu gibi burada muhafaza ediliyor. Ders alma adına da bir vesile olsun diyoruz, bir daha acı yaşanmaması adına da burayı muhafaza ediyoruz."

konya-dr-ekrem-karakayayi-andi.jpg

Daha sonra hastanenin konferans salonunda düzenlenen programda, merhum Karakaya için Kur'an Kerim okundu, yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi izlendi.

konya-dr-ekrem-karakayayi-andi-001.jpg

8 YIL GÖREV YAPTIĞI KARABÜK'TE DE ANILDI

Doktor Ekrem Karakaya, vefatının birinci yılında 8 sene görev yaptığı Karabük'te de anıldı.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Karakaya'nın 2013-2021'te görev yaptığı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, vefatının herkesin kalbinde derin yaralar açtığını söyledi.

konya-dr-ekrem-karakayayi-andi-003.jpg

Çok üzgün olduklarını dile getiren Sarı, "Bir daha hiçbir sağlık çalışanını bu şekilde kaybetmek istemiyoruz. Bir daha bu tür olayların yaşanmasını arzu etmiyoruz. İnşallah son olur." dedi.

Yapılan duanın ardından son bulan programa katılan sağlık çalışanlarının duygulandığı görüldü.

konya-dr-ekrem-karakayayi-andi-002.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.