Konya gece yine dondu! İşte en soğuk ilçe

Baharı bekleyen Konya’da Mart sonunda kış etkisi görülüyor. Yağmur sonrası kar yağan şehirde hava sıcaklıkları da düşünce çiftçilerin tedirginliği arttı. Peki, Konya’da gece hangi ilçe kaç dereceyi gördü? İşte ilçe ilçe veriler.

Konya gece yine dondu! İşte en soğuk ilçe

Son yılların en sıcak kışını yaşayan Konya, baharı beklerken soğuk ve kar yağışlı havanın etkisinde kaldı.

3 gündür etkili olan yağışla birlikte hava sıcaklığı mevsim normallerinin çok altına indi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncel verilerinden yapılan derlemeye göre; 23 Mart 2024 gecesi Konya’nın en soğuk ilçesi eksi 9 dereceyle Derbent Aladağ oldu.

Karatay sıfırın altında 7,1 dereceyle ikinci sırada yer alırken, Hadim ve Meram eksi 6,6 dereceyle Konya’nın üçüncü en soğuk ilçeleri oldu.

ÇİFTÇİLERE UYARI

3 gündür şehirde etkili olan yağmur, kar yağışı ve soğuk üreticileri tedirgin etti. Uzmanlardan, zirai don tehlikesi yaşanan Konya Ovasındaki çiftçilere uyarı geldi.

konya-gece-yine-dondu-iste-en-soguk-ilce-001.jpeg

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, 2 gündür Konya Ovasında görülen sıcaklık değerlerine dikkat çekerek, “Çiftçilerimiz Çarşamba gününden itibaren havalar ısındıktan bir kaç gün sonra tarlalarını kontrol etsin. Bir tahribat olup olmadığına mutlaka baksın. Sonraki programlarını da ona göre uygulasın.” uyarısında bulundu.

konya-gece-yine-dondu-iste-en-soguk-ilce.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.