Konya hafta sonu burada! Aladağ Kayak Merkezi kış turizminin yeni gözdesi

Konya’nın Derbent ilçesindeki Aladağ Kayak Merkezi, hafta sonları vatandaşların akınına uğruyor. Aladağ, Konya’da aileleriyle birlikte eğlenceli bir gün geçirmek isteyenlerin yeni gözde mekanı…

Konya hafta sonu burada! Aladağ Kayak Merkezi kış turizminin yeni gözdesi

Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ Kayak Merkezi, kış turizminin alternatif yerleri arasına girme yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.

Aladağ Kayak Merkezi, doğal pistlerinde misafirlerine kayak keyfi imkanı sunuyor.

Özellikle hafta sonları büyük yoğunluk yaşanan Konya Derbent Aladağ Kayak Merkezi, aileleriyle birlikte eğlenceli bir gün geçirmek isteyenlerin yeni gözde mekanı haline gelmiş durumda.

konya-derbent-aladag-kayak-merkezi-2022.jpg

DERBENT ALADAĞ KAYAK MERKEZİ NEREDE?

Derbent Aladağ Kayak Merkezi, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde Konya’da kışın aktivite yapmak isteyenler için oldukça elverişli kayak merkezlerinden bir tanesi.

Konya kent merkezine 61 kilometre mesafede yer alan Derbent Aladağ Kayak Merkezi Derbent ilçe sınırlarında yer alıyor.

Konya Derbent Aladağ kayak merkezi olarak da bilinen Derbent kayak merkezi 2021/20222 sezonunda da birçok kişiyi ağırlıyor. Derbent kayak merkezi birçok kişi tarafından genel olarak günübirlik tercih edilen kayak merkezlerinden biri.

konya-derbent-aladag-kayak-merkezi-2022-001.jpg

DERBENT ALADAĞ KAYAK MERKEZİ'NE NASIL GİDİLİR?

Derbent Aladağ Kayak Merkezi; Konya merkeze 63 kilometre uzaklıkta. Derbent ilçe sınırları içerisinde yer alan Derbent kayak merkezi ilçe merkezine ise 5 kilometre mesafede yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanan yeni yolu ile bölgeye ulaşımı da daha kolay hale getirilen Aladağ Kayak Merkezi Derbent ilçesinin güneyinde kalıyor.

konya-derbent-aladag-kayak-merkezi-2022-004.jpg

DERBENT ALADAĞ KAYAK MERKEZİ YÜKSEKLİĞİ NE KADAR?

Aralık ve Nisan ayları arasında kayak yapmaya elverişli olan Derbent Aladağ Kayak Merkezi bölge halkının oldukça fazla rağbet gösterdiği alanlardan biri. Rakamı 2000 metre civarında olan Derbent Aladağ Kayak Merkezinin en yüksek zirvesi ise 2385 metre.

konya-derbent-aladag-kayak-merkezi-2022-003.jpg

Aladağ Kayak Merkezinde teleferik ve telesiyej gibi mekanik tesisler henüz yok. Bu sebeple ziyaretçiler daha çok kızak yapmak amacıyla bölgeyi tercih ediyor. Bölgede kızak yapmaya gelen kişilerin vakit geçirebileceği ve sıcak bir şeyler içebileceği kafeterya da bulunuyor.

konya-derbent-aladag-kayak-merkezi-2022-006.jpg

konya-derbent-aladag-kayak-merkezi-2022-002.jpg

konya-derbent-aladag-kayak-merkezi-2022-005.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.