Konya için tarihi gün! Bugün başladı

Konya, bir şehre daha Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile bağlandı. 1 saat 15 dakika olan seyahat süresini 35 dakikaya düşürecek olan Konya- Karaman YHT hattında test sürüşleri başladı. İşte o tarihi anın görüntüleri.

Konya için tarihi gün! Bugün başladı

Konya ile Karaman arasındaki 1 saat 15 dakikalık seyahat süresini 35 dakikaya, Çumra- Karaman arasındaki süreyi ise 15 dakikaya düşünecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı tamamlandı.

TARİHİ GÜN: TEST SÜRÜŞLERİ BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun geçen haftaki açıklamaları doğrultusunda hatta test sürüşleri bugün itibariyle başladı. O tarihi an, Çumra’da böyle görüntülendi.

 

TIKLA İZLE

“DEV YATIRIM”

Test treninin Çumra’dan hareketine, İlçe Belediye Başkanı Recep Candan da eşlik etti. Candan, yaptığı açıklamada, “Çumra ve Konya’mız adına tarihi bir ana tanıklık ettik. Ulaşım alanında bölgemize yapılan dev bir yatırım olan; Konya - Karaman arasını 35 dakikaya, Çumra - Karaman arasını ise 15 dakikaya düşürecek Konya - Karaman yüksek hızlı tren hattının test sürüşleri bugün başladı.” ifadelerine yer verdi.

3 HAFTA SÜRECEK

2014 yılında temeli atılan Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesinin Konya- Karaman etabının test sürüşleri 3 hafta sürecek. Mayıs ayı sonu itibariyle de işletmeye açılacak 102 kilometre uzunluğundaki hatta yük taşımacılığı da yapılacak. 

konya-karaman-yht-hattinda-test-surusleri-basladi.jpg

21 ALT GEÇİT, 20 ÜST GEÇİT, 15 YAYA GEÇİDİ

Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesi kapsamında Karaman, Niğde, Mersin ve Adana illeri hızlı demir yolu ağlarına bağlanmış olacak. Hat işletmeye açıldıktan sonra Karaman’dan hareket eden bir yolcu Konya üzerinden Ankara veya İstanbul'a YHT ile ulaşım sağlayabilecek. Konya- Karaman hattı arasında 21 araç alt geçit, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunuyor.

konya-karaman-yht-hattinda-test-surusleri-basladi-001.jpg

BÖLGENİN LİMAN BAĞLANTISI SAĞLANMIŞ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Proje kapsamında Konya, Karaman, Adana arasında 200 km/sa hıza uygun hızlı tren hattı inşa edilerek Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılması planlanmıştır. Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacaktır. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezinin demiryolu ile bağlantısı güçlendirilecektir.” demişti.

konya-karaman-yht-basladi-mi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum