Konya Meram depreminde son durum

AFAD, saat 11.30 itibariyle Konya’nın Meram İlçesinde dün akşam yaşanan depreme ilişkin son durumu paylaştı.

Konya Meram depreminde son durum

Konya AFAD İl Müdürlüğü, dün saat 20.43’te Meram'da yaşanan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası çalışmalara ilişkin, bugün saat 11.30 itibariyle son durumu paylaştı.

konya-meram-depreminde-son-durum.jpg

İşte AFAD’ın son durum açıklaması:

"Merkezüssü Konya Meram Kızılören Mahallesi saat 20:43 de Konya Meram'da 5.1, büyüklüğünde ve yerin 6.82 km derininde gerçekleşen deprem sonrası bugün sabah 07:58 e kadar toplam da 40 artçı deprem yaşanmıştır. Gece 02:38 de 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşmiştir.

Meydana gelen deprem sonrası gece boyu gelen ihbarlar sonucu Erenkaya, Küçükmuhsine, Tepekent, Sefa köy, Sağlık, Kızılören, Akpınar mahallerinde Konya AFAD 3 tam donanımlı arama kurtarma aracı 11 arama kurtarma personeli, Karaman AFAD 1 tam donanımlı arama kurtarma aracı 5 arama kurtarma personeli, Aksaray AFAD 1 tam donanımlı arama kurtarma aracı 6 arama kurtarma personeli,ANDA 2 araç 9 personel, İHH 1 araç 5 personel, Konya Büyükşehir İtfaiyesi 4 araç 23 personel, Konya İl Jandarma komutanlığına bağlı 65 araç 212 personel toplam da 76 araç 272 personelden oluşan ekipler tedbir amaçlı arama-tarama faaliyeti gerçekleştirmişlerdir. Akpınar köyünde muhtar’ın talebi üzerine 6 adet AFAD barınma çadırı kurulmuş ve 24 vatandaşımızın barınması için battaniye, yastık, ıstıcı malzemeleri verilmiştir.İlimiz de sabaha kadar ekiplerimiz teyakkuz halin de hazır bulunmuş ve an itibariyle de bulunmaya devam etmektedir.

TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) yerel düzey planı kapsamın da ana ve destek çözüm ortağı kurum ve kuruluşlardan saha da toplam 248 araç 686 personel görev yapmıştır.

Deprem sonrası toplam da 66 bina hasar görmüştür."

konya-meram-depreminde-son-durum-001.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.