Altın 5897.703
BIST 11311.31
Dolar 42.6861
Euro 50.1507
Sterlin 57.0609

Konya Meram’da Suriyeli öğrenciler için yıl sonu programı düzenlendi

Meram İlçe Müftülüğü Hadimi Gençlik Merkezi, Konya'daki Suriyeli öğrenciler için düzenlediği yıl sonu programında ilahiler, şiirler ve oyunlarla dolu unutulmaz bir gün yaşattı. Ezber yapan 300 öğrenciye ödüller ve hediyeler verildi.

Konya Meram’da Suriyeli öğrenciler için yıl sonu programı düzenlendi

Meram İlçe Müftülüğü Hadimi Gençlik Merkezi, Suriyeli öğrenciler için özel bir yıl sonu programı düzenledi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Dosteli Derneği yöneticileri, okul müdürleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Öğrencilerin seslendirdiği ilahiler, şiirler, hadis okumaları, tiyatro piyesleri ve çeşitli gösteriler izleyenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Etkinlikte, yaklaşık 2 bin Suriyeli öğrenci ve velisi bir araya geldi.

whatsapp-image-2025-08-30-at-11-17-32-1.jpeg

EZBER YAPAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Program kapsamında Amme Cüz’ü, Tebâreke Cüz’ü ve Bakara Suresi’ni ezberleyen 300 öğrenciye 500’er TL harçlık verildi. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, şehrin tarihi mekanlarını tanıtan eğitici oyunlar da öğrencilere hediye edildi. Katılımcılara çeşitli ikramlar sunularak etkinlik coşkusu pekiştirildi.

whatsapp-image-2025-08-30-at-11-17-32.jpeg

Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Amacımız öğrencilerimizin hem dini eğitimlerini desteklemek hem de sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak. Bugün burada gördüğümüz heyecan ve mutluluk bizleri çok memnun etti” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-08-30-at-11-17-32-3.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.