Konya Mobilyacılar Odası'ndan büyük bir proje daha

Başkanlığını Mehmet Günbaş'ın yaptığı Konya Mobilyacılar Odası, büyük bir projenin daha altına imza atıyor.

Konya Mobilyacılar Odası'ndan büyük bir proje daha

Konya Mobilyacılar Odası önemli bir projeye daha imza atıyor. Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) mali destek programı kapsamında oda tarafından hazırlanan 'mobilyanın sanata dönüştüğü merkez' projesi başarılı bulundu. Sektördeki ara eleman ihtiyacının karşılanması ve ahşap oyuncak üretiminin büyütülmesinin hedeflendiği projenin ilk izleme ziyaret gerçekleştirildi. 

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mustafa Caner Meydan ile MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve beraberindeki heyet Konya Mobilyacılar Odası'nı ziyaret etti. 

konya-mobilyacilar-odasindan-buyuk-bir-proje-daha-4.jpg

Burada oda çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Günbaş, son zamanlarda sektörde meydana gelen hammadde zamları ve hammadde sıkıntısını gündeme getirdi. Görüşmede konunun ilgili mercilere iletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. 

BİRÇOK KURUMLA İŞBİRLİĞİ YAPILDI

Konya Mobilyacılar Odası yaklaşık iki yıl önce bünyesinde Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile kurduğu Mesleki Eğitim Merkezinde, sektördeki ara eleman ihtiyacına cevap bulmak için bugüne kadar çeşitli mesleki eğitim kursları düzenledi. Projelerde Selçuklu Belediyesi, ILO, Kızılay ve MEVKA ile işbirliği içerisinde çalışıldı.

konya-mobilyacilar-odasindan-buyuk-bir-proje-daha-5.jpg

Oda Başkanı Mehmet Günbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Günümüze kadar mobilya döşemeciliği, mobilya İmalatçılığı, 3 boyutlu mobilya tasarım, ahşap boyama ve vernikleme, satış-pazarlama ve diksiyon, ahşap oyuncak yapımı kurslarına geçici koruma altındaki Suriyeliler ile ev sahibi toplulukları olmak üzere toplam 185 kursiyer katılmış, bu kurslardan 119 kursiyer mezun olarak belge almaya hak kazanmış, bugün itibariyle 40 kursiyer sektörümüzde ara eleman olarak istihdam edilmiştir." dedi.

Mesleki eğitim merkezinde bulunan son teknolojilere sahip makine ve ekipmanlar ile alanında uzman makine operatörü ve eğitmen ile kurdukları ekip ile eğitici ahşap oyuncak üretildiğini anlatan Günbaş, "ürünlerimizde tamamen doğal ağaç, çocuk sağlığına uygun boya ve vernik kullanılmaktadır. Ürünlerimizde oyuncakların üzerine yakma sanatı ve resim figüranları yaparak çocukların daha çok dikkatini çekmeyi sağlamıştır." ifadelerini kullandı. 

konya-mobilyacilar-odasindan-buyuk-bir-proje-daha-2.jpg

Günbaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını döneminde iç piyasada yaptığımız araştırmalar ve ahşap oyuncak üretim merkezleri için AR-GE yapılması yönündeki sonuçları da dikkate alarak ahşap eğitici oyuncakta bir açığın olduğunu tespit ettik. Özellikle Çin ve İtalya merkezli firmaların ahşap oyuncaklarının geldiği ülkemize pandemi nedeniyle bunun kesildiği, gelen oyuncaklara da tüketicilerin korku ile baktığını belirledik. Özellikle Türk Kızılay Toplum Merkezi ile Ahşap Nayla Maket kursunda üretmiş olduğumuz farklı ahşap eğitici oyuncaklar ile ilgili yerlere teslimat yapılmıştır. Mesleki Eğitim Merkezimizde kreş, anaokulu ve tüketicilerin ahşap oyuncak ihtiyaçlarına odamız tarafından cevap verilmektedir." 

konya-mobilyacilar-odasindan-buyuk-bir-proje-daha-3.jpg

Merkezi ziyaret eden heyete Konya Mobilyacılar Odası Mesleki Eğitim Atölyesinde El Sanatları Eğitmeni olarak görev alan Yasemin Akın tarafından yakma tekniği kullanılarak el işçiliği ile yapılan, Türkiye’nin İlk Yerli Otomobili TOGG ve Ayasofya Camisi tabloları Oda Başkanı Mehmet Günbaş tarafından hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.