Konya sanayisinde kaç farklı ürün üretiliyor? Rakam ve sıralama açıklandı

Konya sanayisinin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) kayıtlı 3 bin 926 ürün çeşidinden 1542'sini üretebilme kabiliyetine sahip olduğu açıklandı. Bu iller arasında üretim çeşitliliğinde Konya 6'ncı sırada yer alıyor.

Konya sanayisinde kaç farklı ürün üretiliyor? Rakam ve sıralama açıklandı

Tarımsal üretimin yanında sanayi üretimiyle de öne çıkan kent, 166 ürünün üretiminde birinci,169 ürünün üretiminde ikinci, 154 ürünün üretiminde ise üçüncü sırada bulunuyor.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, yaptığı yazılı açıklamada, kentin geniş ürün yelpazesi ve kalitesi ile hem yurt içinde hem de ihracat pazarlarında kendisini kanıtlayan bir sanayi alt yapısına kavuştuğunu belirtti.

Türk sanayisinin önde gelen şehirleri arasında yer aldıklarına dikkati çeken Kütükçü, "Sanayicilerimizin ve çalışanlarımızın ürettiği ürünler, hem yurt içinde hem de yurt dışında kalitesini ispat etmiş, tercih edilen ürünler haline gelmiştir. TOBB sanayi veritabanına kayıtlı toplam 3 bin 926 üründen, 1542'sini üretebilme kapasitesine sahip olan Konya'mızın ürün çeşitliliği bakımından ülkemizde 6. sırada yer alması da son derece önemli bir gelişme. Şehrimizin ürün desenindeki bu çeşitlilik çok önemli bir avantaj." diye konuştu.

İllerin üretebildiği ürün çeşitliliği kabiliyetine ilişkin, İstanbul 2 bin 621 farklı ürün üretebilme kapasitesiyle birinci, İzmir 2 bin 300 ürünle ikinci, Ankara'da bin 954 ürünle üçüncü sırada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.