Altın 6941.19
BIST 12433.5
Dolar 43.3551
Euro 51.2654
Sterlin 59.1097

Konya Valiliği’nden “ses üstü uçuş” uyarısı

Konya Valiliği, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından belirli saatler arasında yapılacak ses üstü uçuşlardan dolayı sonic patlama sesi duyulabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Konya Valiliği’nden “ses üstü uçuş” uyarısı

Konya, Aksaray ve Nevşehir için sonic patlama uyarısı geldi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından Silah ve Taktikler Öğretmeni/Subayı Kursu (SİLTAK) kapsamında F-16 uçakların harekât ortamında pilotların çok uçaklı icra edilecek mukabil hava harekâtı görevlerine yönelik taktik planlama ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 27 Ocak 2025 - 14 Şubat 2025 tarihleri arasında Konya, Aksaray ve Nevşehir hava sahasında ses üstü uçuş yapacağı belirtildi.

konya-valiliginden-ses-ustu-ucus-uyarisi.jpg

PİLOTLAR SES ÜSTÜ UÇUŞ YAPACAK

Buna bağlı olarak sonic patlama benzeri ses duyulabileceği ve söz konusu uçuşlar sırasında oluşabilecek ses nedeniyle vatandaşların endişeye kapılmamaları istendi.

konya-valiliginden-ses-ustu-ucus-uyarisi-001.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.