Konya yolundaki Galericiler Sitesi’nde cinayet! 22 sanık yargılanıyor

Karaman - Konya yolundaki Galericiler Sitesi’nde yaşanan çelik yelekli silahlı kavgada Ramazan Erbay hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin dava güvenlik nedeniyle Kayseri’de görülüyor. 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Konya yolundaki Galericiler Sitesi’nde cinayet! 22 sanık yargılanıyor

Olay, 14 Haziran 2022 tarihinde Karaman-Konya karayolundaki Galericiler Sitesi’nde yaşanmıştı.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; kavgada Ramazan Erbay ve Ö.K. silahla yaralanmış, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Erbay hayatını kaybetmişti.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğince kurulan özel ekip, R.E.’nin katil zanlısı E.K’nin yakalanması için günlerce iz sürmüş, şüphelinin İzmir’de olduğunu tespit etmişti.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yapılan operasyonda 73 gündür firari olan E.K. yakalanmıştı. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘suç örgütü kurma’, ’suç örgütüne üye olma’ ve ’kasten öldürme’ suçlarından haklarında dava açılan 5’i tutuklu 22 sanığın davası güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye gönderilmiş, 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklu sanıklardan 4’ü tahliye edilmişti.

konya-yolundaki-galericiler-sitesinde-cinayet-22-sanik-yargilaniyor.jpg

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık E.K., cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, sanık E.K’nın avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık E.K. duruşmada yaptığı savunmada tahliyesini isterken, tanık olarak bir kişi dinlendi. Mahkeme heyeti, sanık E.K.’nin tutukluluğunun devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

konya-yolundaki-galericiler-sitesinde-cinayet-22-sanik-yargilaniyor-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.