Konya yolundaki galericilerde cinayet! Olayı tüm detaylarıyla anlattı

Karaman - Konya yolundaki Galericiler Sitesi’nde yaşanan çelik yelekli silahlı kavgada Ramazan Erbay hayatını kaybetmişti. Olaydan 73 gün sonra İzmir’de yakalanan sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Sanık olayı tüm detaylarıyla anlattı.

Konya yolundaki galericilerde cinayet! Olayı tüm detaylarıyla anlattı

Olay, 14 Haziran 2022’de Karaman-Konya kara yolundaki Galericiler Sitesi'nde yaşanmıştı.

Çıkan silahlı kavgada Ramazan Erbay ve Ö.K. silahla yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Erbay kurtarılamamıştı.

73 GÜN SONRA İZMİR’DE YAKALANMIŞTI

Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğince kurulan özel ekip, Ramazan Erbay’ı öldürdüğü gerekçesiyle aranan E.K'nin yakalanması için günlerce iz sürmüş, İzmir'de olduğu belirlenen E.K. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle düzenlenen operasyonla olaydan 73 gün sonra yakalanmıştı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç örgütü kurma", "suç örgütüne üye olma" ve "kasten öldürme" suçlarından haklarında dava açılan 5'i tutuklu 22 sanığın davası, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye gönderilmiş, ilk duruşmada tutuklu sanıklardan 4'ü tahliye edilmişti.

konya-yolundaki-galericilerde-cinayet-olayi-tum-detaylariyla-anlatti-002.jpg

OLAYI TÜM DETAYLARIYLA ANLATTI

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bazı sanıkların avukatları katıldı. Tutuklu sanık E.K, başka suçtan tutuklu B.A.Ü, H.Ç. ve A.A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, tutuksuz 18 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Sanık E.K. savunmasında, hiçbir olaya karışmadığını, evinin ve aracının kurşunlandığını öne sürdü.

Olay günü dükkana bir şeyler almak için aracıyla gittiği esnada silah sesini duyunca aracı durdurup indiğini anlatan sanık, şunları kaydetti:

"Silah sesini duyunca aracı durdurup, indim. Maktul Ramazan Erbay’ı tanımam. Bu kişi, silahla abimi vurdu. Abimin yanına gittim. Gözleri kızarmış halde, sanırsam uyuşturucunun etkisinde olan Ramazan Erbay üzerime gelince yerde bulunan silahı alıp ona doğrulttum. Oğlumun bulunduğu iş yerine doğru koşunca, zarar verir endişesiyle ayağına doğru ateş ettim. Sonra, elini beline atınca ayağına nişan alarak bir daha ateş ettim. O esnada yere düştü. Ayak boşluğuna 3 el daha ateş ettim. Yanına gittim, silahını aldım. Öldürme kastım yoktu. Abime, oğluma, bana zarar vermesin diye yaptım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."

konya-yolundaki-galericilerde-cinayet-olayi-tum-detaylariyla-anlatti.jpg

Diğer 3 sanık ise suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.

Davanın, sanıkların yargılandığı başka bir dosya ile birleştirilmesine karar veren mahkeme heyeti, E.K'nin tutukluluğunun devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

konya-yolundaki-galericilerde-cinayet-olayi-tum-detaylariyla-anlatti-001.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.