Konya’da 15 yaşındaki gencin öldüğü gözlük cinayetinde yeni gelişme

Konya’da Kurban Bayramı’nın 3. günü Meram ilçesinde 15 yaşındaki Süleyman Armıtdalı, cinayete kurban gitmişti. Gözlük meselesi yüzünden işlenen cinayette katil zanlısı Sebahattin İnce'ye (48) istenen ceza belli oldu.

Konya’da 15 yaşındaki gencin öldüğü gözlük cinayetinde yeni gelişme

Olay, 18 Haziran’da Konya’nın merkez Meram İlçesi Çaybaşı Mahallesi Tahtatepen Sokak’ta yaşandı.

İddiaya göre; 15 yaşındaki Süleyman Armıtdalı, Kurban Bayramı’nın 3. günü, karnından ve kasığından bıçaklandı. Durumu ağır olan ve Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Armıtdalı hayatını kaybetti.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, yürüttüğü soruşturma kapsamında B.Ç. (15) ve üvey babası Sebahattin İnce'yi (48) gözaltına aldı.

CİNAYETİN SEBEBİ; GÖZLÜK!

B.Ç. ifadesinde, Süleyman Armıtdalı'nın gözlüğünü aldığını bu nedenle aralarında yumruklaşma yaşandığını söyledi. Bunun üzerine üvey babasını çağırdığını anlatan B.Ç, çıkan ikinci tartışmada Sebahattin İnce'nin, Süleyman Armıtdalı'nı bıçakladığını söyledi.

konyada-15-yasindaki-gencin-oldugu-gozluk-cinayetinde-yeni-gelisme.jpg

TUTUKLANDI

Katil zanlısı Sebahattin İnce, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. İnce, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

konyada-15-yasindaki-gencin-oldugu-gozluk-cinayetinde-yeni-gelisme-001.jpg

OLAY ANI KAMERADA

Bu arada olay anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde tarafların önce konuştukları daha sonra Sebahattin İnce'nin arkasını dönüp yürüyen Süleyman Armıtdalı'ya saldırdığı, yaralı gencin B.Ç. ve üvey babasını bir süre kovaladığı anlar yer alıyor.

24 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sabah’ta yer alan habere göre; Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İnce hakkında haksız tahrik altında 'çocuğu kasten öldürmek' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede ifadesi yer alan B.Ç., "Süleyman zorla gözlüğümü aldı. Geri vermesini istedim ama vermedi. Bunun üzerine telefonla babamı aradım. Bıçakla yanımıza gelen babam, gözlüğü istedi. Alamayınca alkolün de etkisiyle Süleyman'ı bıçakladı. Sonra olay yerinden kaçtık. Gözlükte Süleyman'ın cebinde kaldı" dedi.

konyada-15-yasindaki-gencin-oldugu-gozluk-cinayetinde-yeni-gelisme-002.jpg

GÖZLÜK ÇIKMADI

İddianamede, Armıtdalı'nın hastanede yapılan üst aramasında gözlüğe rastlanmadı. Ancak izlenen güvenlik kamera görüntülerinde Süleyman Armıtdalı'nın arkadaşının yanından ayrılıp, sokak içerisine doğru yürüdüğü, ardından da B.Ç'nin geldiği, dolayısıyla Armıtdalı'nın B.Ç'nin gözlüğünü alıp geri vermediği yönünde intiba uyandığı anlatıldı. Armıtdalı'nın Selahattin İnce'nin geldiği görmesine rağmen bir harekette bulunmadığı aksine İnce ile tartışma içerisine girdiği, bu nedenle yağma iddiasından kaynaklı İnce'ye haksız tahrik indirimi uygulanması kanaatine varıldığı belirtildi.

konyada-15-yasindaki-gencin-oldugu-gozluk-cinayetinde-yeni-gelisme-003.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.