“Konya’da 3 kişi öldürüldü” haberi görüntülerle yalanlandı

Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan “Konya Ereğli’deki tarım işçileri arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü” haberi yalanlandı. Provokatörlerin Konya’yı hedef göstermek için, aylar önce Ağrı’da yaşanan bir olayın görüntülerini kullandığı ortaya çıktı.

“Konya’da 3 kişi öldürüldü” haberi görüntülerle yalanlandı

Konya’ya yönelik sosyal medya platformlarında yürütülen provokasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Bazı sosyal medya hesaplarında Şanlıurfa’dan Konya’nın Ereğli ilçesine gelen ve tarım işçileri oldukları öne sürülen kişilerin arasında iddiaya göre alacak verecek mevzusundan kavga çıktı. Taşlı sopalı kavgada ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği ifadelerine yer verildi.

Bazı sağduyulu sosyal medya kullanıcılarının paylaşımda yer alan videonun geçmiş aylara ait olduğu konusunda tepki göstermeleri üzerine video kısa sürede yayından kaldırıldı.

konyada-3-kisi-olduruldu-haberi-goruntulerle-yalanlandi.jpeg

AYNI GÖRÜNTÜLERLE, AĞRI ÜZERİNDEN DE PROVOKASYON YAPILMIŞ

Paylaşımda yer alan görüntülerle geçtiğimiz haftalarda Ağrı ilini hedef alarak da göçmenler üzerinden provokasyon yapıldığı ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından görüntülerin 24 Ocak 2023 yılına ait olduğu ve provokatif paylaşım yapıldığı belirtildi.

konyada-3-kisi-olduruldu-haberi-goruntulerle-yalanlandi-001.jpeg

Söz konusu görüntülerin Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Değirmenoğlu Köyü’nde bir kişinin eşi ve yanlarında çalıştırdığı çobanlarını öldürdükten sonra intihar ettiği, bu görüntülerin Mayıs ayında Afgan Çobanların arasında çıkan tartışma sonucu bir çobanın tartıştığı diğer Afgan çobanı ve ev sahiplerini pompalı tüfekle öldürdüğü iddiası ile paylaşıldığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından paylaşılarak iddiaların doğru olmadığı açıklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre provokatif paylaşım yapan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.