Konya’da 6 kişinin öldüğü kazada sürücüye istenen ceza belli oldu

Konya'nın Selçuklu ilçesinde otomobil yayalara çarpmış, 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti. Kazaya ilişkin iddianame hazırlandı. Tutuklanan sürücü Sefa Selvi hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Konya’da 6 kişinin öldüğü kazada sürücüye istenen ceza belli oldu

Kaza, 11 Kasım 2023 günü Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesinde yaşandı.

İddiaya göre; Sefa Selvi idaresindeki 42 DU 949 plakalı otomobil, hasta ziyaretinden dönen ve yolun karşısına geçmekte olan yayalara çarptı.

6 KİŞİ CAN VERDİ

Kazada Sultan Aslan (33) ile kızları Elif (14), Fadime Aslan (7) Emine Atalay (32), kızı Azra Atalay (9) ile Fadime Aslan (52) hayatını kaybederken, Ali Cemal Atalay (9), ağabeyi Hasan Atalay (12) ile Fadime Aslan (8) yaralandı.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Kaza sonrası gözaltına alınan sürücü Sefa Selvi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaza tespit tutanağına göre kaza yerindeki azami hız limitinin otomobil cinsi araçlar için 82 kilometre olduğu ancak aracın hızının 111-120 kilometre arasında olduğu, fren izi uzunluğunun da 89.6 metre olduğu belirtildi.

konyada-6-kisinin-oldugu-kazada-surucuye-istenen-ceza-belli-oldu-001.jpg

BELİRTİLEN HIZ LİMİTİNİN ÜZERİNDE GİTTİĞİ İÇİN KAZA OLMUŞ

Sabah’ta yer alan habere göre; Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan İddianame Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede yer alan bilirkişi raporunda sürücü Selvi'nin yol için belirlenen 82 kilometre hız limitinin üstünde seyrettiği ve bu nedenle kazanın meydana geldiğini belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Kazanın meydana geldiği anda gece olması sebebiyle seyreden araçların farlarını yakarak seyretmeleri gerektiğinden ve farların etkisiyle görüş açısının yeterli olması açısından araç sürücülerinin gün durumunu da göz önüne alarak gerektiğinde seyretmiş oldukları yol için belirlenen hızın daha da altında seyrederek gün ve trafik durumuna uygun hızla seyretmesi gerekirken dosyada bulunan tanık ifadelerinde ve kolluk görevlileri tarafından yapılan fren ölçümünde araç sürücüsünün seyretmiş olduğu yol için belirlenen hız limitinin üzerinde seyrederek kazanın oluşumuna engel olamamış ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermiştir"

Raporda hem yayaların hem de Sefa Selvi'nun kusurlu olduğu belirtildi.

konyada-6-kisinin-oldugu-kazada-surucuye-istenen-ceza-belli-oldu-002.jpg

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI

İddianamede Sefa Selvi'nin ifadesi de yer aldı. Selvi ifadesinde, olay anında kullandığı araçla 80-90 km/h hızla orta şeritte seyir halinde iken birden yayaların önüne çıkması sonucu bu kişilere çarptığını, yolda aydınlatmanın yetersiz olması nedeniyle yayaları göremediğini, hayatında hiç uyuşturucu madde kullanmadığını, olay öncesinde protein tozu ve enerji içeceği tükettiğini söylediği belirtildi. Tutuklu Selvi hakkında, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sefa Selvi hakkında aracında bulunan ve yaralanan kız arkadaşı Ceylin Naz Övüş'ün şikayetçi olmaması nedeniyle 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan ve 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği belirtildi.

konyada-6-kisinin-oldugu-kazada-surucuye-istenen-ceza-belli-oldu-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.