Konya’daki feci kazada ölü sayısı 6’ya yükseldi

Son Dakika Haberi! Konya’da geçtiğimiz gün otomobilin yayalara çarpması sonucu aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmişti. Hastaneden bir acı haber daha geldi. Durumu ağır olan Emine Atalay da kurtarılamadı, hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Konya’daki feci kazada ölü sayısı 6’ya yükseldi

Konya'da aynı aileden 3'ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın bilançosu ağırlaştı. Hastaneden bir vefat haberi daha geldi.

YAYALARA ÇARPTI

Kaza, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Konya’nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Sancak Tramvay Durağı önünde meydana gelmişti.

İnşaatta işçi olarak çalışan Sefa Selvi (19) idaresindeki 42 DU 949 plakalı otomobil, Yeni İstanbul Caddesi üzerinde seyir halindeyken yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı.

AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ KAZA YERİNDE CAN VERDİ

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinde, Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Fadime Aslan (7), Elif Aslan (14) ve Fadime Azra Atalay'ın (9) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Ölen Fadime Aslan'ın diğer kızı Emine Atalay (32), çocukları Hasan Atalay (11), Ali Cemal Atalay (8), Fadime Aslan ve sürücünün yanında bulunan Ceylin Naz Övüş (16) yaralandı.

HASTANEDEN ACI HABER GELDİ

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren yaralılardan Emine Atalay da müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

konyada-5-kisinin-oldugu-kazada-fren-izinden-aracin-hizi-tespit-edildi-002.jpg

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Kazada ölen Fadime Aslan'ın 2 kızı ve torunlarıyla birlikte hasta ziyareti sonrası tramvaydan inip, evlerine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalıştıkları belirlenmişti. Ölen 5 kişinin cenazesi pazar günü Kadınhanı ilçesinde toprağa verilmişti. Emine Atalay'ın cenazesin de aynı yerde toprağa verileceği öğrenildi.

konyanin-selcuklu-ilcesinde-yolun-karsisina-gecmeye-calisan-yayalara-carpan-ve-5-kisinin-olumune-neden-olan-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti-19-yasindaki-surucu-yaya-grup-karsima-cikti-frene-bastim-kurtarmaya-calistim-ancak-duramadim-dedi-001.jpg

89 METRE FREN İZİ

Tutuklanan sürücü Sefa Selvi'nin yapılan kan testinde alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmamıştı. Polis, alt geçit çalışmaları nedeniyle Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) çalışmadığı ve 82 kilometre hızla gidilmesi gereken yolda, aracın ne kadar hızla gittiğini belirlemek için teknik inceleme yapmış, 89 metre fren izine rastlanılması nedeniyle aracın 117 kilometre hızla gittiğini değerlendirmişti.

2023/11/13/konyada-5-kisinin-oldugu-kazada-fren-izinden-aracin-hizi-tespit-edildi-001.jpg

SÜRÜCÜNÜN İFADESİ

Sürücü Sefa Selvi'nin ifadesinde, "Cadde üzerinde seyir halindeyken bir anda kalabalık bir yaya grup karşıma çıktı. Direksiyonu refüje doğru kırdım, frene de bastım kurtarmaya çalıştım ancak duramadım ve çarptım. Alkol yaptılar testim olumsuz çıktı. Olay günü 1 buçuk litre protein tozu içtim, bir önceki gece de 1 litrelik enerji içeceği içmiştim. Daha önce hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Kaç kilometre hızla gittiğimi de hatırlamıyorum o an" dediği öğrenilmişti.

konyanin-selcuklu-ilcesinde-yolun-karsisina-gecmeye-calisan-yayalara-carpan-ve-5-kisinin-olumune-neden-olan-surucunun-ifadesi-ortaya-cikti-19-yasindaki-surucu-yaya-grup-karsima-cikti-frene-bastim-kurtarmaya-calistim-ancak-duramadim-dedi.jpg

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.