Konya’da adını Avrupa’ya da duyuran ünlü ilçe yeni iş kapıları açıyor

Türkiye’de çilek üretiminin önde gelen merkezlerinden olan ve Avrupa Birliğinden tescil alan Konya’nın Hüyük ilçesine Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. OSB ile bölge halkına yeni iş kapıları açılacak.

Konya’da adını Avrupa’ya da duyuran ünlü ilçe yeni iş kapıları açıyor

Cemil İpekçi ve yönetmen Atalay Taşdiken gibi birçok ünlü ismin yaşadığı Sonsuz Şükran Köyü ile tanınan Konya’nın Hüyük ilçesi, marka değeri çilekle de adını Avrupa’ya duyurmuştu.

Hüyük Çileği, geçtiğimiz ay Konya’nın ilk, Türkiye’nin 25. Avrupa Birliği tescili alan ürünü olmuştu.

YENİ İŞ KAPILARI AÇILIYOR

Üzümlü ve Huğlu Mahallelerindeki üretim sayesinde Konya’nın vergi rekortmeni ilçesi ünvanını taşıyan Beyşehir’e komşu olan ilçede yeni iş kapıları açılması için çalışma başlatıldı.

konyanin-adini-avrupaya-da-duyuran-ilcesinde-yeni-is-kapilari-aciliyor.jpg

OSB KURULUYOR

Hüyük'te ilçe protokolü, bölgeye kurulacak organize sanayi bölgesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Hüyük Belediyesi Meclis Salonu'nda Belediye Başkanı Sadık Sefer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, iş insanları ve yatırımcılara organize sanayi bölgesiyle ilgili bilgi verildi.

Sefer, toplantıda, Beyşehir Kaymakamı ve Beyşehir Belediye Başkanı ile istişare ederek çalışmalara başladıklarını belirtti.

İlçenin kalkınması için çalışmaya devam edeceklerini anlatan Sefer, "Niyet hayır, akıbet hayır. Bize düşen iyi niyet ve samimi gayret. Hüyük Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili ilk toplantımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

konyanin-adini-avrupaya-da-duyuran-ilcesinde-yeni-is-kapilari-aciliyor-001.jpg

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.