Konya’da amatör balıkçılara denetim
|
Son Güncelleme: 01.11.2025 13:22
Konya İvriz Barajı’nda Halkapınar İlçe Jandarma, İlçe Emniyet ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından amatör balıkçılar denetlendi. Balıkçılara yasal bilgilendirme ve boğulma riskine karşı uyarılar yapıldı.
Konya İvriz Barajı’nda, Halkapınar İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından müşterek denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında amatör balıkçılar kontrol edildi.
Denetimler sırasında vatandaşların kimlik ve araç sorgulamaları yapılırken, balıkçılara yasal hak ve yükümlülükler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, suda boğulma olaylarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.






Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.