Konya’da avukat Aydın Ceylan’a silahlı saldırı! 2 şüpheli yakalandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde Avukat Aydın Ceylan, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı. Polis, olayın şüphelisi 20 yaşındaki Aziz U. ile 19 yaşındaki Fırat Ö’yü Mersin’de yakaladı. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Konya’da avukat Aydın Ceylan’a silahlı saldırı! 2 şüpheli yakalandı

Olay, 20 Mart 2024 Çarşamba günü Konya’nın Akşehir ilçesinde iftar vaktinin hemen öncesinde yaşanmıştı.

MANAVIN ÖNÜNDE BEKLEMİŞ

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Yarenler Mahallesi’nde evli ve 2 çocuk babası avukat Aydın Ceylan, evinden çıkıp otomobiline bineceği sırada sokaktaki manavın önünde bekleyen kimliği belirsiz kişi tarafından durduruldu.

konyada-avukat-aydin-ceylana-silahli-saldiri-2-supheli-yakalandi.jpg

TETİĞE 5 KEZ BASTI

Şüpheli, Ceylan ile kısa süreli konuşmasının ardından belinden çıkardığı tabancayla 5 el ateş etti. Bacaklarından yaralanan Ceylan, kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, Ceylan’ı hastaneye götürdü.

GÜN İÇİNDE KEŞİF YAPMIŞLAR

Polis, güvenlik kamerası kayıtlarında yaptığı incelemede saldırganların 2 kişi olduğunu ve gün içinde Aydın Ceylan’ın oturduğu sitenin bahçesine girip çıktıklarını saptadı. Olay günü ise saldırganların otomobille sokaktan geçtiği bir süre sonra içlerinden birinin geri dönerek Aydın Ceylan’ı manav önünde beklemeye başladığı ve aracına yönelen Ceylan ile konuştuktan sonra vurduğu tespit edildi.

2 ŞÜPHELİ MERSİN’DE YAKALANDI

Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda olayla ilgili 2 şüphelinin kimliğini tespit etti. Ekipler, şüphelilerin olaydan sonra Mersin plakalı bir otomobil ile Konya’ya ardından da Mersin’e gittiğini belirledi.

Silahla yaralama olayına karışan Aziz U. (20) ve Fırat Ö. (19) polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.

konyada-avukat-aydin-ceylana-silahli-saldiri-2-supheli-yakalandi.jpeg

TUTUKLANDI

Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Aziz U. ve Fırat Ö. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

konyada-avukat-aydin-ceylana-silahli-saldiri-2-supheli-yakalandi-002.jpg

konyada-avukat-aydin-ceylana-silahli-saldiri-2-supheli-yakalandi-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.