Konya’da avukatı kör eden sanığın cezası onandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde avukat Asilcan Tuzcu, peruk takıp kendisini takip eden bir kişi tarafından bıçaklanmış, bir gözünü kaybetmişti. Kısa sürede tamamlanan yargılama sonunda sanığa verilen 18 yıl ceza, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

Konya’da avukatı kör eden sanığın cezası onandı

Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Altunkalem Mahallesinde 15 Ekim 2020 tarihinde yaşanan olayda avukat Asilcan Tuzcu evinin önüne geldiği sırada, maskeli ve peruklu bir şüphelinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Sırt, boyun, boğaz ve gözüne aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Tuzcu, ambulansla Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

Tuzcu, sol gözünü kaybederken yakalanan şüpheli Ferdi Ö. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“SUÇUM OLSA GÖNÜLLÜ YATARIM”

Ferdi Ö, yargılama aşamasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Olay sırasında ben evindeydim. Kamera kayıtları ile bu ispatlıdır. Suçum olsa gönüllü yatmayı kabul ederim" dedi.

İNDİRİMSİZ 18 YIL HAPİS CEZASI

“Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ferdi Ö, Akşehir Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında görülen karar duruşmasında hiçbir takdir indirimi uygulanmadan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CEZASI ONANDI

Kararın ardından taraflar Konya Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. Dosyayı inceleyen 1. Ceza Dairesi yargılama sürecindeki işlemlerin hukuka uygun olarak yapıldığını, incelenen hükümlerde herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı belirterek tarafların istinaf başvurularını esastan reddederek verilen cezayı onadı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.