Konya’da bir kişinin öldüğü silahlı çatışmanın zanlısı tutuklandı

Konya’da geçtiğimiz Cumartesi günü Serhat Özkaya’nın öldüğü, bir kişinin de yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin dün 9 kişi tutuklanmıştı. Özkaya’yı öldürdüğü iddiasıyla gözaltında bulunan zanlı da bugün adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Konya’da bir kişinin öldüğü silahlı çatışmanın zanlısı tutuklandı

25 Aralık Cumartesi gecesi, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Zakir Sokak'ta Serhat Özkaya ile Cüneyt Ö, çıkan silahlı çatışmada yaralanmış, Özkaya olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Ağır yaralanan Cüneyt Ö. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış, şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

17 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olaya ilişkin çalışma yürüten Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırının aralarında alacak meselesi bulunan Konya ile Adana'daki iki uyuşturucu çetesiyle bağlantılı olduğunu belirledi. Harekete geçen ekipler, iki ilde düzenledikleri operasyonda katil zanlısı Sinan A'nın da aralarında bulunduğu 6'sı kadın 17 şüpheliyi yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda 3 tabanca ile metamfetamin ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüphelilerin "uyuşturucu kullanma, uyuşturucu ticareti, kasten yaralama, yağma, gasp, mühür bozma, güveni kötüye kullanma ve fuhşa teşvik" gibi suçlardan kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelilerden 1'i serbest bırakıldı. Dün adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u ise "kasten öldürme, suç delillerini gizleme ve suçluyu kayırma" suçlarından tutuklandı. Hakimlikçe, 6 şüpheli hakkında adli kontrol talebi kararı verildi, 1 şüpheli de Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakıldı.

konyada-bir-kisinin-oldugu-silahli-catismanin-zanlisi-adliyeye-sevk-edildi-001.jpeg

KATİL ZANLISI DA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Katil zanlısı Sinan A'nın Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri de bugün tamamlandı. Sinan A, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

konyada-bir-kisinin-oldugu-silahli-catismanin-zanlisi-adliyeye-sevk-edildi.jpeg

TUTUKLANDI

Savcılıkta ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Sinan A, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.