Konya’da bir yıllık mücadelede mutlu son! 3 yaşındaki Meryem Sena kanseri yendi
Konya’da akciğer kanserine yakalanan 3 yaşındaki Meryem Sena Baştuğ, yaklaşık bir yıl süren zorlu tedavinin ardından hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Minik Meryem Sena’nın bu büyük zaferi, gökyüzüne bırakılan balonlarla kutlandı.
Konya'da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir yıllık tedavinin ardından akciğer kanserini yenen 3 yaşındaki Meryem Sena Baştuğ için moral etkinliği düzenlendi.
Rengarenk balonlarla Adalet Parkı’na gelen vatandaşlar, Meryem Sena’nın mutluluğuna ortak oldu. Şarkılar eşliğinde gökyüzüne bırakılan balonlar, minik kızın kanserle mücadelesini kazanmasının simgesi oldu.
BİR YIL SÜREN MÜCADELE MUTLU SONLA BİTTİ
Meryem Sena’nın annesi Hacer Baştuğ, geride çok zor ve yorucu bir süreci bıraktıklarını belirterek, “Yedi kür kemoterapi aldık. Kemoterapinin ardından bir ameliyatımız gerçekleşti. Ameliyattan sonra 3-4 kür kemoterapi daha aldık. Şu an bitti, kurtulduk. Çok mutluyum. Gelen herkese teşekkür ederim” dedi.

“KIZIM SAĞLIĞINA KAVUŞTUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
Baba Fatih Baştuğ ise tedavi sürecinde en çok kızının fiziksel ve ruhsal durumundan etkilendiklerini söyledi. Meryem Sena’nın tedavi sırasında yaşıtlarının saçları olduğunu, kendisinin ise saçlarının olmadığını söylediğini anlatan baba Baştuğ, “Şimdi şifa bulduk. Rabb'im bu mutluluğu herkese yaşatsın. Kızım sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Meryem Sena’nın mutluluğuna ortak olan çocuklar da çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçirdi. Minik Meryem Sena’nın kanseri yenmesi, ailesi ve sevenleri için unutulmaz bir sevinç gününe dönüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.