Konya’da birinci sınıf öğrencisini azarlayan öğretmen hakkında yeni karar

Konya’da ilkokul birinci sınıfa başlayan çocuğu, okulun ikinci günü azarladığı görüntüler ortaya çıkan öğretmen Ayşe I, müfettişlerin soruşturması sona erene kadar tedbir amaçlı görev yeri değiştirilerek, evde eğitim öğretmeni olarak görevlendirildi.

Konya’da birinci sınıf öğrencisini azarlayan öğretmen hakkında yeni karar

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki bir ilkokulda, 7 Eylül’de cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler tepki çekmişti.

1’inci sınıfa başlayan A.Ç, okulun ikinci günü sınıfa uyum sağlayamayıp ağlayarak annesini istedi. Bunun üzerine sınıf öğretmeni Ayşe I, A.Ç’ye, "Terbiyesiz" diyerek bağırdı.

“ULAN SİZİ BANA SAYIYLA MI VERDİLER?”

A.Ç.’nin “İstemiyorum seni, ben annemi istiyorum” diyerek ağlamaya devam etmesi üzerine Ayşe I, ''Ağla ağla, seni disipline yollayacağım, haberin olsun. Müdür Bey de seni cezalandırsın. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?” dedi.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğretmen Ayşe I. hakkında idari soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Selçuklu ilçemizdeki bir okulumuzda, öğrencisine karşı tutum ve davranışları medyaya yansıyan öğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

BAŞKA BİR OKULDA GÖREVLENDİRİLDİ

Olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi. Bu arada öğretmen Ayşe I, 10 gün rapor aldı. Raporunun bitmesiyle müfettişler, öğretmenin ifadesine başvurdu. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma tamamlanana kadar tedbir amaçlı Ayşe I’yı başka bir okula evde eğitim öğretmeni olarak görevlendirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum