Altın 5764.195
BIST 10918.51
Dolar 42.5042
Euro 49.5641
Sterlin 56.7404

Konya’da, bu atölyede Türkiye’nin geleceği üretilecek

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, TÜBİTAK desteğiyle hayata geçirilen ve kuruluş aşamasında sona gelinen Milli Teknoloji Atölyesi ile Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret etti. Yılmaz, atölyede önemli isimlerin yetişeceğini ifade etti.

Konya’da, bu atölyede Türkiye’nin geleceği üretilecek

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında kuruluş çalışmaları tamamlanmak üzere olan Milli Teknoloji Atölyesi ile Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret etti.

Yaklaşık 30 milyon TL değerindeki yatırım ile hayata geçirilen Milli Teknoloji Atölyesi, TÜBİTAK’ın belirlediği teknik standartlara uygun şekilde donatılıyor. Öğrencilerin takım çalışması yapabileceği, yenilikçi projeler geliştirebileceği ve uygulama becerilerini artırabileceği modern bir çalışma ortamı sunacak olan merkez; Konya’da teknoloji ekosistemine katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca atölye, bölgedeki girişimcilere ve teknoloji meraklılarına da açık olacak.

konyada-bu-atolyede-turkiyenin-gelecegi-uretilecek.jpg

Prof. Dr. Yılmaz, “TÜBİTAK desteğiyle hayata geçen Milli Teknoloji Atölyesi; öğrencilerimize, girişimcilere ve teknoloji meraklılarına sunduğumuz vizyonun somut adımlardan biri. Burada geliştirilecek projeler, sadece Üniversitemize değil; ülkemizin teknoloji yolculuğuna da katkı sunarak yenilikçi fikirlerin hayata geçeceği bir merkez olacak. Öğrencilerimiz, TEKNOFEST başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor. İnanıyoruz ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimize fırsat verildiğinde Türkiye’yi hem bölgesinde hem de küresel ölçekte daha güçlü kılacak projelere imza atacaktır. Son derece modern ve fonksiyonel bir atölye oluşturulmasını sağlayan TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, öğrencilerin yenilikçi ve takım ruhuna sahip bireyler olarak yetişmesini önemsediklerini ifade etti.

konyada-bu-atolyede-turkiyenin-gelecegi-uretilecek-001.jpg

Ziyaret kapsamında Teknoloji Fakültesi’ndeki proje çalışmalarını da inceleyen Rektör Yılmaz, öğretim elemanlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Fakültenin üretim kapasitesi ve proje çeşitliliğinin her geçen gün arttığını belirten Rektör Yılmaz, üniversite–sanayi iş birliklerinin bu süreçte daha da güçleneceğini söyledi.

Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Sağ da atölye çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

konyada-bu-atolyede-turkiyenin-gelecegi-uretilecek-1.png

TÜBİTAK’ın 4003 Bilim Merkezi ve Atölye Destek Programı kapsamında yürütülen Milli Teknoloji Atölyesi Projesi’nin yakında hizmete gireceğini duyuran Doç. Dr. Tahir Sağ, “Öğrenciler; atölyede 3B yazıcılar, CNC tezgahları, lazer kesim, elektronik üretim ve test cihazlarıyla donatılmış üretim alanlarının yanı sıra yapay zeka, IoT ve veri bilimi uygulamalarına yönelik yazılım laboratuvarına ulaşabilecekler. Prototipleme, eğitim ve danışmanlık bölümleriyle birlikte 24 saat erişime uygun güvenlik ve altyapı sistemleri de sağlanması hedefleniyor” dedi.


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.