Konya’da çaldıkları aracı yok pahasına sattılar, polis iz sürüp 500 kilometre uzakta buldu

Konya’da çalınan bir otomobilin peşine düşen polis, adım adım iz sürdü. 10 bin liraya satılan ve parçalanmak üzere Kahramanmaraş’a götürülen otomobil de şüpheliler de kısa sürede ele geçirildi. İşte o başarılı operasyonlarının ayrıntıları.

Konya’da çaldıkları aracı yok pahasına sattılar, polis iz sürüp 500 kilometre uzakta buldu

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Karatay İlçesi’nde bir aracın çalındığı ihbarıyla harekete geçti.

ÇALDIKLARI ARACIN PLAKALARINI SÖKTÜLER

KGYS ve EDS kameralarını inceleyen ekipler, çalınan aracın Çumra İlçesi’ne götürüldüğünü belirledi. M.E. ve A.B. tarafından çalındığı iddia edilen 1993 model aracın izini kaybettirmeye çalışan şüphelilerin, plakaları Konya çıkışında söktüğü tespit edildi.

POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI

İddiaya göre; M.E. ve A.B. tarafından plakaları sökülen araç, H.Y. ve M.T. isimli şahıslara satıldı, Çumra İlçesi’nde çekiciye yüklenerek Kahramanmaraş’ta C.Y. isimli bir kişiye satılmak üzere yola çıkarıldı.

PARÇALANMADAN BULUNDU

Parçalanmak için çalındığı ve Kahramanmaraş’a gönderildiği anlaşılan araç için adeta iz süren oto hırsızlığı ekipleri, tek tek kamera kayıtlarını inceledi ve söz konusu aracı Kahramanmaraş’ta parçalanmadan buldu.

10 BİN LİRAYA SATMIŞLAR

Aracın 10 bin TL gibi piyasa değerinin çok altında bir rakama satıldığı öğrenilirken parçalanmadan bulunan otomobil, ekipler tarafından sahibine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

konyada-caldiklari-araci-yok-pahasina-sattilar-polis-iz-surup-500-kilometre-uzakta-buldu.jpeg

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Olayda adı geçen A.B., M.E., H.Y. ve M.T. isimli şahıslar Çumra ilçesinde yakalandı. Şüphelilerden M.E.’nin 18 adet,  H.Y.’nin 6 adet, M.T.’nin 5 adet, A.B. ve C.Y. isimli şahısların ise 1’er adet suç kaydı olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde yakalanan M.E. ve A.B. isimli şahıslar, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.Y.,M.T. ve C.Y. ise suç eşyasını satın almak suçundan ifadeleri alınarak adli ve idari işlem yapıldı.

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.