Konya’da cinayetle biten pazarcı kavgası

Konya’da pazarcılar arasında çıkan kavgada 19 yaşındaki İsmail Kurul hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı. 2021 yılında yaşanan olaya ilişkin davada 8 sanık için istenen ceza belli oldu.

Konya’da cinayetle biten pazarcı kavgası

Olay, 18 Ocak 2021’de Konya’nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde yaşanmıştı.

Alacak meselesi nedeniyle pazarcı esnafı arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Olayda 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan İsmail Kurul (19) hayatını kaybetti. Kavgaya karıştığı tespit edilen 8 sanık hakkında dava açıldı.

YARGILAMA SÜRÜYOR

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre; Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Muhammet B. ile tutuksuz yargılanan Şevket M, Hüseyin B, Alişan B, Yaşar B, Ahmet A. ve taraf avukatları katıldı.

İSTENEN CEZALAR BELLİ OLDU

İddia makamının mütalaasını açıkladığı duruşmada, sanıklar Alişan B, Hüseyin B, Yaşar B. ve Muhammet B'nin maktul İsmail Kurul'a yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle, Ahmet A, Şevket M, Rahmi Ö. ve Gökhan N'nin yaralanmasına yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

2021/01/20/konyada-cinayetle-biten-pazarcilarin-kavgasinda-yeni-gelisme-001.jpeg

Kavganın diğer tarafı olan sanıklar Gökhan N, Ahmet A, Rahmi Ö. ve Şevket M'nin de sanıklar Hüseyin B. ve Yaşar B'ye yönelik eylemleri nedeniyle ikişer kez 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar, Muhammet B'ye yönelik eylemleri nedeniyle 9 aydan 2 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

TEK TUTUKLU VAR

Mahkeme heyeti, Muhammet B'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

2021/01/20/konyada-cinayetle-biten-pazarcilarin-kavgasinda-yeni-gelisme.jpg
Hayatını kaybeden İsmail Kurul

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.