Konya’da Dermatoloji Uzmanından soğuk alerjisi uyarısı!

Konya Farabi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Nesibe Uyar Cumbul, kış aylarında özellikle vücudun açık kısımlarında görülen soğuk alerjisi konusunda uyarılarda bulundu. Cumbul, önlem alınmazsa nefes darlığı gibi ciddi sonuçların doğabileceğini belirtti.

Konya’da Dermatoloji Uzmanından soğuk alerjisi uyarısı!

Kış ve soğuk geçen bahar aylarının en büyük cilt kabusu olan soğuk alerjisi, bölgesel olarak açıkta kalan ciltte kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi belirtilere neden olabiliyor. Önlem alınmadığı takdirde bu belirtiler nefes darlığına kadar varabilen ciddi boyutlara ulaşabiliyor.

Konya Farabi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Nesibe Uyar Cumbul, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk alerjisi olan kişilere, hekime başvurma ve kış aylarında özel önlemler alma uyarısında bulundu.

konyada-dermatoloji-uzmanindan-soguk-alerjisi-uyarisi.jpeg

SOĞUK ALERJİSİ NEDİR?

Cumbul, “Soğuk alerjisi, bir çeşit fiziksel ürtikerdir. Sıcaklık değişimine bağlı olarak damarlarda oluşan değişimler, soğuk ciltte histamin ve alerji mediatörlerinin salınmasına neden olur. Bu da kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi belirtilere yol açar.” dedi.

SOĞUK ALERJİSİ BELİRTİLERİ

Soğuk alerjisi belirtilerine de değinen Cumbul, “Kaşıntı, kızarıklık, şişlik, kurdeşen, nefes darlığı, baş dönmesi ve bayılma gibi durumlar alerjinin bir belirtisidir.” diye konuştu.

konyada-dermatoloji-uzmanindan-soguk-alerjisi-uyarisi.jpg

SOĞUK ALERJİSİNDEN KORUNMA YOLLARI

Cilt hastalığından korunmak için kat kat giyinmenin önemli olduğunu belirten Cumbul, “El ve ayakların uç kısımlarını sıcak tutmak, eldiven kullanmak, soğuk suyla teması sınırlandırmak ve soğuk havalarda dışarı çıkmadan önce cilde krem sürmek yaşanabilecek soğuk alerjisinin önüne geçebilir.” şeklinde konuştu.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Uzman Cumbul, “Soğuk alerjisinin tedavisinde hem dıştan sürme krem hem de hap kullanılabilir. Antihistaminikler ve kortizonlu kremler alerjinin belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.” dedi.

konyada-dermatoloji-uzmanindan-soguk-alerjisi-uyarisi-001.jpg

Soğuk alerjisi olan kişilerin kış aylarında özel dikkatli olması ve belirtilerini görmezden gelmemesi gerektiğini vurgulayan Cumbul, "Soğuk alerjisi nadir bir durum olsa da, önlem alınmadığı takdirde ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, soğuk alerjisi olduğunu düşünen herkesin hekime başvurması önemlidir." uyarılarında bulundu.

konyada-dermatoloji-uzmanindan-soguk-alerjisi-uyarisi-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.