Konya’da doğa, kültür ve sanat buluştu, Türk Yıldızları uçtu
Konya Doğanhisar, 2’nci Geleneksel Doğa Kampı, Kültür ve Sanat Etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Arama ve Kurtarma Ekiplerinin katıldığı etkinliklerde Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaparken, Filistinli çocuklar için uçurtmalar gökyüzüne uçuruldu.
124
Konya AFAD koordinasyonu, Doğanhisar Belediyesi ev sahipliğinde ve Konya İMH Arama ve Kurtarma Ekibi organizasyonu ile Konya'da ve çevre illerde faaliyet gösteren Arama ve Kurtarma ekiplerinin katıldığı 2. Geleneksel Arama ve Kurtarma Kampı, 10-11 Mayıs’ta Doğanhisar Gölcük Mesire Alanı’nda düzenlendi.
224
İki gün süren etkinliklerde; Türk Yıldızları gösteri uçuşu, kamp ve arama kurtarma etkinlikleri, çocuk etkinlikleri, bilim tırı, Spor Konya etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, off-road gösterileri, Filistin temalı uçurtma şenliği ve farkındalık çalışmaları yapıldı.
324
TÜRK YILDIZLARI VE FİLİSTİN TEMALI UÇURTMALAR
Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri, Türk Yıldızları’nın gerçekleştirdiği nefes kesen gösteri uçuşu oldu.
424
Ardından, Filistinli çocuklar anısına düzenlenen uçurtma şenliği, gökyüzünü anlam yüklü renklerle donattı.
524
Gazzeli şehit çocuklara ithaf edilen uçurtmalar, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
624
Ayrıca TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Önür’ün sahnesiyle unutulmaz bir konser programı yer aldı.
724
Anneler Gününe özel kutlamaların da yapıldığı etkinliğe, ilçe kaymakamı İbrahim Zahid Ahat, protokol üyeleri, çevre il ve ilçelerden gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
824
Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, ikincisini düzenledikleri etkinliklere katılım ve katkı sağlayanlara teşekkür ederek, önümüzdeki yıllarda bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurguladı.
924
Öztoklu şunları söyledi:
“Etkinliklerimizde Filistin temasını öne çıkardık. Filistinli mazlum kardeşlerimizin acısına bir nebze de ortak olmak için uçurtmalarımızı Gazzeli şehit çocuklar anısına uçurduk. Doğanhisar’dan Filistin’e dualar gönderdik. Bu anlamlı organizasyona destek veren başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere AFAD Konya İl Müdürlüğüne, Türk Yıldızlarımıza, Arama ve Kurtarma Ekiplerimize, Konoff Off-Road Derneği'ne, KOMEK ve Bilgihane Eğitim Kurumlarına, Spor Konya'ya, İlçe Milli Eğitim müdürümüze ve personeline, Konya Uçurtma Kulübüne, Şehrin Çocukları Derneğine, belediye personelimize ve gönülden katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Doğanhisar olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, doğayla iç içe bir ortamda kültür ve sanatla buluştuğumuz bu özel buluşmada, geleceğe umutla bakan bir tablo çizdik. Sevdamız Doğanhisar için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
1024
İşte renkli etkinliklerin yer aldığı kamptan KONFAD - Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Erkan Mumcu'nun objektifine yansıyan kareler...
1124
1224
1324
1424
1524
1724
1824
1924
2024
2124
2224
2324
2424

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.