Konya’da düğünde ölüm! Silahı ateşleyenin mesleği dikkat çekti

Konya'da yaşayan Mazhar Oğurlu, düğünde açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti. Oğurlu'nun ölümüne yol açan merminin sağlık görevlisi Mehmet Odabaşı'nın silahından çıktığı belirlendi. İddianamede dikkat çeken bilgiler yer aldı.

Konya’da düğünde ölüm! Silahı ateşleyenin mesleği dikkat çekti

Konya Kadınhanı’nda giyim mağazası işleten 2 çocuk babası Mazhar Oğurlu, geçtiğimiz yıl 30 Eylül günü bir yakınının Ünveren Mahallesindeki düğününe gitti. Oğurlu, düğünde açılan ateş sonucu merminin başına isabet etmesi sonucu vurularak ağır şekilde yaralandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan 44 yaşındaki Oğurlu, 3 Ekim günü hayatını kaybetti.

SİLAHI KULLANAN SAĞLIK GÖREVLİSİ ÇIKTI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Sabah’ta yer alan habere göre; olay sonrası gözaltına alınıp tutuklanan sağlık görevlisi Mehmet Odabaşı hakkında 'olası kastla adam öldürme' 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Odabaşı hakkında ayrıca '6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Kanuna Muhalefet' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Dosya kapsamında tutuksuz yargılanan Rahim M. (48) ve Furkan K. (21) hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İkilinin, Odabaşı'nın kullandığı silahın bulunmaması için silahı gizledikleri belirtildi.

DÜĞÜNDEKİLER OLAYI DOĞRULADI

Mehmet Odabaşı ise hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Odabaşı ifadesinde, Mazhar Oğurlu'nun neden olduğunu bilmeden yanında birden yere yığıldığını, kafasını tuttuğunda elinin kan olduğunu, düğündekilerin Oğurlu'yu hastaneye götürdüğünü, kendisinin ise kan olan gömleğini eve giderek değiştirdiğini söyledi. Ancak ifadeleri alınan misafirler silahı Mehmet Odabaşı'nın ateşlediğini iddia etti.

Şüpheli Furkan K. ise ifadesinde, "Mehmet Odabaşı'nın sağ elindeki tabancasının tutukluluk yaptığını, her iki elini aşağı doğru indirip diğer silahı başka bir kişiye tutması için verdiğini, tutukluluk yapan tabanca ile oynayıp diğer silahını da geri aldığını, iki silah elinde 45 derecelik açıyla kafa hizasında karşı istikamete doğru tuttuğu sırada silahlardan birinin patladığını ve 1-1.5 metre mesafedeki Mazhar Oğurlu'nun vurulup yere düştüğünü" söyledi.

2023/10/03/mazhar-ugurlu-konyada-dugunde-vuruldu.jpg

“BİRİNİ VURABİLECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORDU”

Cumhuriyet Savcısı, Mehmet Odabaşı'nın düğün sırasında ateşlediği silahlardan çıkan mermilerin düğün merasimine katılan kişilere isabet edip, onların beden bütünlüklerine zarar verebileceğini öngörmesine rağmen silahlarını ateşlediği ve bunun sonucunda Mazhar Oğurlu'nun ölümüne sebebiyet verdiğini ifade etti. İddianame Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Yargılamanın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.