Konya’da eğitim uçağı düştü! Bir personel şehit oldu

Son Dakika Haberi! Konya’nın Selçuklu ilçesinde Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı düştü. Pilotun atlayarak kurtulduğunu belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Uçağın düştüğü şantiye alanında iş makinesi kullanan bir askeri personel şehit düştü." dedi.

Konya’da eğitim uçağı düştü! Bir personel şehit oldu

Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağı düştü.

Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı düştüğü ihbarı ekipleri alarma geçirdi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Gelen ilk bilgilere göre; Uçağın iniş yapacağı esnada düştüğü ve uçağı kullanan uçağı kullanan pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün (40) paraşütle atladığı öğrenildi.

Binbaşı Şükrü Gümüş hastaneye kaldırıldı. Uçağın düştüğü şantiye alanında operatör olarak görev yapan uzman çavuş ise şehit oldu.

Öte yandan paraşütle atlayan pilot Binbaşı Şükrü Gümüş ile uçağın düştüğü şantiye alanında yaralanan Sözleşmeli Er Furkan Öztürk'ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazada şehit olan iş makinesi operatörü Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven'in cenazesinin otopsi için morga kaldırılacağı belirtildi.

UÇAĞIN DÜŞME ANI KAMERAYA SANİYE SANİYE YANSIDI

Öte yandan uçağın düşme anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde; uçağın düştükten sonra alev topuna döndüğü yer alıyor.

"GEÇMİŞ OLSUN"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Yıldızları'na ait uçağın düşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Şehrimize ve kahraman Türk Yıldızları’mıza geçmiş olsun. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok çok şükür. Gelişmeleri takip ediyoruz." dedi.

"PİLOT KURTULDU, İŞ MAKİNESİ PERSONELİ ŞEHİT DÜŞTÜ"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Üst bölge içindeki şantiye alanına uçak düştü. Pilot atlayarak kurtuldu, uçağın düştüğü şantiye alanında iş makinesi kullanan bir askeri personel şehit düştü." diye konuştu.

"NF-5 UÇAĞI KIRIMA UĞRADI"

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

konyada-egitim-ucagi-dustu.jpg

2 SAVCI VE 1 BAŞSAVCI VEKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal da uçak kazasının yaşandığı yerde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili olarak soruşturma yapmak üzere 2 Cumhuriyet savcısı ve 1 başsavcı vekili görevlendirildiği ve olayın tüm yönleriyle titizlikle incelendiği bildirildi.

konyada-egitim-ucagi-dustu-bir-personel-sehit-oldu1.jpg

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.