Konya’da hastanede biten silahlı çatışma davasında sanıklara ceza yağdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde geçtiğimiz yaşanan, 3 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin davadan karar çıktı. Sanıklardan ikisine ceza yağdı.

Konya’da hastanede biten silahlı çatışma davasında sanıklara ceza yağdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesi Karakaya Mahallesi Konya Caddesi üzerinde 23 Mart 2022 tarihinde meydana gelen olayda, husumetli iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada Şakir Öcal (45), Keramettin Turhan (48), Musa Akdoğan (36), Fazlı Şafak (43), Şakir Çetin (20) ve Kazım Yerebasmaz (44) yaralandı.

Musa Akdoğan ve Keramettin Turhan kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Karşı grupta yer alan Şakir Öcal ise yaralı olarak İlçe Devlet Hastanesine götürüldü. Olayın hemen ardından hastaneye gelen öldürülen Keramettin Turhan'ın oğlu Nurettin Turhan (25) doktorlar müdahale ettiği sırada Öcal'ın kafasına doğru peş peşe 4 el ateş ederek öldürdü.

DOKTOR, ARKADAŞLARINI DA KURTARMIŞ

Hastanedeki saldırı anında doktor Furkan Berktaş, saldırganın silah olan elini tutarak daha fazla kişiye zarar vermesini engelledi. Nurettin Turhan'ın 04.31'de koşarak acilden içeri girdiği, Şakir Öcal'a travma odasında müdahale yapan doktor ve hemşirelerin orada bulunduğu esnada Öcal'ın başına eğilerek bir şeyler söyledikten sonra belinden çıkarttığı tabanca ile 4 el ateş ederek Öcal'ı başından vurup öldürdüğü, bu esnada hemşirelerin travma odasından kaçtıkları, doktor Furkan Berktaş'ın Nurettin Turhan'ın bileğinden tutarak acil müdahale odasından dışarıya doğru ittirdiği ve sağlık görevlilerinin hemşire odasına kaçtıkları ve kendilerini oraya kilitledikleri iddia edildi.

konyada-hastanede-biten-silahli-catisma-davasinda-saniklara-ceza-yagdi.jpeg

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Dava kapsamında 4'ü tutuklu 9 sanık Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı. Sabah’ta yer alan habere göre; mahkeme, Keramettin Turhan (48) ve Musa Akdoğan'ı (36) öldürdüğü belirlenen Kazım Yerebasmaz'ı 'kasten öldürme' suçundan 'haksız tahrik' indirimleri ile 36 yıl, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 yıl, 'kasten yaralama' ve 'kasten yaralamaya teşebbüs' suçlarından ise 8 ay 7 gün hapse çarptırdı. Husumetlisini doktorların müdahale ettiği sırada sedyede öldüren Nurettin Turhan ise 'kasten öldürme' suçundan 'haksız tahrik' indirimi ile 15 yıl, 'kasten yaralama', '6136 sayılı kanuna muhalefet' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından da 2 yıl 11 ay 7 gün hapse mahkum edildi.

konyada-hastanede-biten-silahli-catisma-davasinda-saniklara-ceza-yagdi.jpg

Diğer 7 sanıktan Mustafa Büyükyılmaz, Ali Ahmet Çiftçi, Fazlı Şafak, Şakir Çetin ve Ahmet Fatih Ayhan tüm suçlamalardan beraat etti. Arif Teke, 'Suç delillerini yok etme, gizleme ve yer değiştirme' 1 yıl 3 ay, Mehmet Yıldırım, 'Silahla kasten yaralama' suçundan ise 1 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Tutuklu Mehmet Yıldırım ve Mustafa Büyükyılmaz'ın da salıverilmesine hükmedildi.

konyada-hastanede-biten-silahli-catisma-davasinda-saniklara-ceza-yagdi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.