Konya’da kaybolan Filistinli Tıp Öğrencisi Muhammed hala bulunamadı

Konya'da geçen hafta Cuma günü kayıplara karışan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistin uyruklu Muhammed Salhab hala bulunamadı. Salhab’ın Filistinde bulunan babası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Konya’da kaybolan Filistinli Tıp Öğrencisi Muhammed hala bulunamadı

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistin uyruklu Muhammed Salhab, 3 Eylül günü Cuma namazına gitmek için evinden çıktı. Salhab bir daha geri dönmeyince, yakın arkadaşları gidebileceği yerleri aradı ancak bir sonuca ulaşamadı. Polise giden Salhab’ın arkadaşları, şehir dışına çıktığına dair bir bilgi bulunmadığını öğrendi.

KAÇIRILDIĞI İDDİASI

Yakın arkadaşları, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Filistin uyruklu Muhammed Salhab’ın kaçırıldığına dair delillere ulaşıldığını öne sürdü.

konyada-kaybolan-filistinli-tip-ogrencisi-muhammed-hala-bulunamadi-001.jpeg

Arkadaşlarının iddiasına göre; Cuma namazına giderken Salhab’ın yanında bir minibüs durdu. İçinden inen bir grup zorla onu araca bindirip uzaklaştı. Güvenlik güçleri söz konusu ana dair güvenlik kamerası görüntüleriyle görgü tanıklarına ulaştı. Ayrıca İstanbul’daki Filistinli üst düzey yetkililer de konuyu yakından takip ediyor.

konyada-kaybolan-filistinli-tip-ogrencisi-muhammed-hala-bulunamadi.jpeg

BABASI YARDIM İSTEDİ

Muhammed Salhab’ın Filistin’de bulunan babası, bir video yayınladı. İmad Salhab, konuşmasında, “Ben 3 Eylül Cuma günü sevdiğimiz Türkiye topraklarında Mevlana şehri Konya'da kaybolan Muhammed Salhab'ın babasıyım. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini kanım, ciğerim çocuğumu bulmaya çağırıyorum. Çocuğumuzla iletişimimiz kesildiğinden beri onu aramada Türk yetkililerine yardımcı olmak için Türkiye'ye gelmeye çalışıyorum fakat korona kısıtlamaları bunu her defasında engelledi. Biz Türk Devletinin çocuğumuza ulaşacağına inanıyoruz. Bunun da en kısa zamanda olacağına inanıyoruz inşallah.” dedi.

Video Independent Türkçe'den alınmıştır.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.