Konya’da kırtasiye denetimleri sıkılaştırıldı! Fiyatlar mercek altına alındı

Konya’da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerini artırdı. Ekipler tarafından ürünlerin fiyat ve mevzuata uygunluğunu tek tek kontrol edildi.

Konya’da kırtasiye denetimleri sıkılaştırıldı! Fiyatlar mercek altına alındı

Konya Ticaret İl Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim-öğretim dönemi öncesinde kırtasiye ürünleri ve okul ihtiyaçlarına yönelik denetimlerini artırdı. Öğrenci ve velilerin yoğun alışveriş yaptığı günlerde sahaya çıkan ekipler, kırtasiye ürünlerini mercek altına aldı.

Denetimlerde ürünlerin fiyat etiketi, satış fiyatı ve mevzuata uygunluğu kontrol edilirken, tespit edilen uygunsuzluklara yönelik gerekli işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

konyada-kirtasiye-denetimleri-sikilastirildi-fiyatlar-mercek-altina-alindi

“SORUN YAŞAYAN BİZE ULAŞSIN”

Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, yeni eğitim döneminin başlamasına kısa süre kala denetimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi. Çağlayan, yaklaşık 20 milyon öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tüketicilerin haklarını korumak amacıyla sahada olduklarını belirterek, daha önce lokanta, market, pastane ve alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen denetimlerin yanı sıra kırtasiye denetimlerine de ağırlık verdiklerini ifade etti.

Velilere, öğrencilere ve öğretmenlere çağrıda bulunan Çağlayan, kırtasiye alışverişlerinde herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde yetkililere bildirilmesini istedi. Çağlayan, “Alo 175 üzerinden, HFA (Haksız Fiyat Artışı) üzerinden veya Ticaret İl Müdürlüğümüzü direkt arayarak sorunlarını iletirlerse biz anında müdahale ederiz. Geliriz, denetimimizi yaparız. Uygunsuzluk varsa da gerekli işlemi yaparız” dedi. Çağlayan, yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler için hayırlı olmasını diledi.

konyada-kirtasiye-denetimleri-sikilastirildi-fiyatlar-mercek-altina-alindi

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.