Konya’da kış aylarıyla birlikte kuruyemiş tüketimi arttı

Konya'da kış aylarıyla birlikte kuruyemiş tüketimi arttı. Konya’da kuruyemiş işletme sahibi Sadettin Bağcı, vatandaşlara kuruyemiş alırken dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda uyarılarda bulundu.

Konya’da kış aylarıyla birlikte kuruyemiş tüketimi arttı

Konya'da kış aylarının gelmesiyle birlikte kuruyemiş tüketimi hızla artıyor. Konyalı vatandaşlar, sofralarını renklendiren ve sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunan kuruyemiş ürünlerine ilgi gösteriyor.

Bu artan talep üzerine, Konya'da faaliyet gösteren kuruyemiş işletme sahibi Sadettin Bağcı, vatandaşlara alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Bağcı, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, kuruyemişin sağlık açısından faydalarını vurgulayarak, "Kuruyemişler lif, protein, vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerdir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için ideal bir atıştırmalıktır." dedi.

konyada-kis-aylariyla-birlikte-kuruyemis-tuketimi-artti.jpeg

TAZE KURUYEMİŞ NASIL ANLAŞILIR?

Kuruyemiş alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Bağcı, şu ifadeleri kullandı:

“Mümkünse yerel üreticilerden veya güvenilir markalardan kuruyemiş alın. Tazeliği ve kalitesi önemlidir. Ürünün ambalajının sağlam ve hijyenik olmasına dikkat edin. Kuruyemişlerin kokusu, tazeliği hakkında size önemli ipuçları verebilir. Körelmiş veya kötü kokan kuruyemişlerden kaçının.”

konyada-kis-aylariyla-birlikte-kuruyemis-tuketimi-artti-001.jpeg

EVDE NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Bağcı, kuruyemişlerin evlerde doğru şekilde muhafaza edilmesi konusunda vatandaşları uyararak “Kuruyemişleri hava geçirmez kaplarda saklayın. Böylece tazeliklerini daha uzun süre korurlar. Kuruyemişleri serin, kuru ve güneş ışığı almayan bir ortamda saklayın. Böylece küflenme veya bayatlama riskini azaltırsınız. Kuruyemişleri uzun süreli muhafaza etmek için dondurucu kullanabilirsiniz. Ancak, dondurucudan çıkardıktan sonra tekrar dondurucuya koymamanız gerektiğini unutmayın.” dedi.

konyada-kis-aylariyla-birlikte-kuruyemis-tuketimi-artti-003.jpeg

“KURUYEMİŞ BİRÇOK HASTALIĞIN ŞİFASI”

Özellikle çiğ kuruyemişlerin birçok hastalığa faydası olduğunu dile getiren Bağcı, “Mesela dut kurusunun suyu vücuttaki bütün iltihapı söküp atıyor. Badem ve kaju ise kalp ve damar hastalıklarına çok iyi geliyor.” diye konuştu.

Son olarak, Sadettin Bağcı güncel fiyatları şu şekilde sıraladı:

Fındık: 1 kg ortalama 450 TL

Antep Fıstık: 1 kg ortalama 550 TL

Siirt Fıstık: 1 kg ortalama 450 TL

Kavrulmuş Fıstık: 1 kg ortalama 200 TL

Badem: 1 kg ortalama 350 TL

Ceviz: 1 kg ortalama 350 TL

konyada-kis-aylariyla-birlikte-kuruyemis-tuketimi-artti-003.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum