ÖZEL I Konya’da köpek katliamı! 3 çoban köpeği tüfekle öldürüldü

Son Dakika! Konya Derbent’te Ali Olukça’ya ait 2’si hamile 3 çoban köpeği tüfek vurularak öldürüldü. Jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün incelemelerinin ardından köpekler, otopsi için Konya’ya gönderildi.

ÖZEL I Konya’da köpek katliamı! 3 çoban köpeği tüfekle öldürüldü

Konya’nın Derbent ilçesinde yaşayan ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ali Olukça, koyunlarını ahıra bırakıp evine döndü.

Sabah Aladağ Kayak Merkezi yakınlarındaki ahırına giden Olukça, 2’si hamile 3 köpeğini yerde yatarken buldu. 

TÜFEKLE VURARAK ÖLDÜRMÜŞLER!

Köpeklerini kontrol eden Ali Olukça, 3 hayvanın da tüfekle öldürüldüğünü gördü. Olukça durumu hemen yetkilileri bildirdi, jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

OTOPSİ YAPILACAK

Ekiplerin incelemesinin ardından 3 köpek otopsi için Konya’ya gönderildi.

“CANİCE KATLETMİŞLER”

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile uğraştığını söyleyen Ali Olukça, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, “Akşam koyunlarımı ahıra koyup gittim. Bıraktığımda köpeklerin de hiçbir şekilde bir şey yoktu. Sabah geldiğimde böyle buldum, tüfekle vurulmuş halde. Köpekleri önce ayaklarından vurmuşlar, ölmeyince de karınlarına ve kalbini ateş etmişler. 3 köpeğimi öldürmüşler. Bağlı olmayan bir köpeğim ise korkarak kaçmış. Köpeklerimi canice vurmuşlar. Yetkililerden yardım bekliyorum. Hayvanlarımdan 2’si hamile. Bunların insandan kalır ne yanı var. Bunların bulunmasını ve en ağır cezayı almasını istiyorum.” dedi.

 

 

Haber Dairesi 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.