Konya’da korona tedbirlerini ihlal edenlere ceza yağdı

Konya’da İçişleri Bakanlığı genelgesiyle gerçekleştirilen denetimlerde 140 kişiye maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri için ceza yazıldı. Ayrıca kumar oynayan 3 kişiye de idari para cezası uygulandı.

Konya’da korona tedbirlerini ihlal edenlere ceza yağdı

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Konya’da da denetimler yapıldı.

ejq2tupwkae-kia.jpeg

Denetimlerde, 274 berber ve kuaför, 27 AVM, 19 pazar yeri, 631) adet ticari taksi ve durağı, şehir içi, şehirlerarası toplu ulaşım aracı ve özel araç, 640 lokanta, restoran, kafe, kahvehane, 24 park, piknik alanı ve spor merkezi, 29 konaklama tesisi, 38 çay bahçesi ve lokal, 19 nikah ve düğün yeri, 97 internet kafe , halı saha, ganyan bayi ve bilardo salonu kontrol edildi.

ejq2jy3xyaezfoo.jpeg

Denetlemelerde 68 kişiye maske takmamak, 72 kişiye sosyal mesafe kuralını ihlal etmekten, 3 araç sürücüsüne de Covid-19 tedbirlerine uymamaktan ceza yazıldı. 

Bir iş yerinde kumar oynayan 3 kişiye 3 bin 675 TL idari para cezası uygulanırken, iş yeri sorumlusuna "Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama" suçundan işlem yapıldı. 

Bir şahsın üst aramasında ve bir araçta yapılan aramalarda 165 adet "Uyuşturucu Hap ve Madde" ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. 

Çeşitli suçlardan aranan 5 kişi ve fuhuş yaptığı tespit edilen 1 kişinin yakalandığı denetimlerde 4 adet ruhsatsız tabanca bulundu. 

ejq2kgiwoamer7k.jpeg

ejq2kgiwoamer7k.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.